Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μέσα στην εβδομάδα οι προϋποθέσεις ενίσχυσης για λίπασμα, ζωοτροφές

Από το νούμερο των 250.000 αγροτών, που αναφέρθηκε ως εν δυνάμει δικαιούχων της ειδικής ενίσχυσης ύψους 60 εκατ. ευρώ για την εξισορρόπηση του κόστους αγοράς των λιπασμάτων τον τελευταίο χρόνο, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι και αυτή τη φορά, όπως έγινε με το αγροτικό πετρέλαιο, η ενίσχυση θα αφορά μόνο τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

trakter_18

Γιάννης Πανάγος

13001
29

Ακόμα κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, οι διευκρινήσεις που μένει να δοθούν, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναφορικά με την επιδότηση των λιπασμάτων, είναι πολλές. Θα ληφθούν υπόψη τα τιμολόγια αγοράς των λιπασμάτων ή θα υιοθετηθεί κι εδώ η μέθοδος του πετρελαίου; Θα μπορούσε δηλαδή να υπάρξει ένα «αντικειμενικό σύστημα», με τις ανάγκες σε λιπάσματα κάθε καλλιέργειας και ανάλογα να βρεθεί ένας τρόπος επιδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με βάση τα στρέμματα που υποστηρίζουν σε κάθε καλλιέργεια.

Σε αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα κληθεί να απαντήσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχεδόν έτοιμο το πλαίσιο για το δεύτερο πακέτο επιδότησης των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών και επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες του υπουργείου την πιο πρόσφορη λύση για την υπόθεση των  λιπασμάτων. Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα δοθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις.

Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, εφόσον πράγματι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του 2022. Τρεις μήνες και κάτι μέρες έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τρέξουν τις απαιτούμενες διαδικασίες. Ειδικά σε περίπτωση που χρειαστεί η έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών, όπως για παράδειγμα στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων που υποστηρίζεται με κοινοτικά κονδύλια, τότε ο χρόνος είναι λιγότερος απ’ όσο φαίνεται. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν δηλώσεις από τους αγρότες ή τους κτηνοτρόφους, που στη συνέχεια θα περάσουν από διασταυρωτικούς έλεγχους και ούτω καθ΄εξής, πρόκειται για μια επίσης χρονοβόρα διαδικασία και περαιτέρω καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις των μέτρων, θα έχουν ως αποτέλεσμα μια πληρωμή που θα γίνει υποδεχτή με αρκετή γκρίνια.

Σχόλια (29)
Προσθήκη σχολίου

20-09-2022 20:52Ανδρεας αγρινιι

Ρε χαζή εστε αν το κάνουν με τιμολόγια ο Λίβανος έχει 5000 ρίζες ελιές ο αποστόλου στρέμματα σε εκτάρια ο παπάς με τον σπριτζι την Ιθάκη ο Μητσοτάκης τον ψιλοριτη μαλακές είναι να τα δώσουν στα παιδιά μας

Απάντηση

20-09-2022 20:31Στεεφανος

Τη σχολιαζεται ρε παιδια θα παρετε δωρο 5σακια και σωθηκατε παμε καλα! Τα προιονταμας φευγουν ξεφτιλα και θφανουν να πουλουν τα μαρκετ 5 φορες πανω. ΗΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΗΜΑ ΜΑΣ ΞΕΤΙΝΑΞΑΝ ΡΕ....ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ5 ΣΑΚΙΑ,,!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-09-2022 18:23Γιωργος

Οι ετεροεπαγγελματίες στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και εγώ μπορούν και καλλιεργούν γιατί δεν ζουν μόνο από τα αγροτικά εάν περιμένεις να ζήσεις σαν αγρότης μόνο θα πεθάνεις από την πεινα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

20-09-2022 18:00Παρατηρητης

Ξέρετε πόσες κόρες συγχωρεμενων αγροτών παίρνουν και τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα και ενοίκια μαύρα για τα χωράφια, πήραν και το πετρέλαιο;; ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.

Απάντηση

20-09-2022 16:56μαύριστε τους

Στις επόμενες εκλογές μαυρίστε τους, νδ, ΠΑΣΟΚ, σύριζα όλοι εργάζονται πως να αφανίσουν τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο. Εάν μέχρι τώρα δεν έχετε καταλάβει ότι θέλουν να σας κλείσουν και να σας πάρουν την πετιουσία Προς όφελος των ολίγων, πηγαίνετε ξαναψηφίστε τους, κάντε τους χαιρετούρες και γελάκια.

Απάντηση

20-09-2022 16:23Ρορακακ

Βάση τιμολόγιων δεν θα φτασουν τα λεφτα

Απάντηση

20-09-2022 15:00Κωνσταντίνος

Είμαι αγροτοκτηνοτρόφος και επειδή είναι δευτερεύον επάγγελμα το κτηνοτροφικό αλλά ο τζίρος είναι μεγαλύτερος του αγροτικού τζίρου ο υπουργός μας έδωσε 4% αντί για 2% δηλαδή δεν μας έδωσε τίποτα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

20-09-2022 14:51Θανος

Φυσικά με τιμολόγια, ι μισή αγροτιά είναι μαϊμού 80 χρόνων δηλώνουν 50 και 100 στρεματα μεκανά δύο τιμολόγια από 500 Ε περνουν επιδότησης τα πάντα, αυτό γίνεται χρόνια όλοι τα ξέρουν αλλά το πολιτικό κόστος θανε μεγάλο αν ξεκαθαριστη αυτό,πούμε ι εφορία να κάνει και αυτή έλεγχο;πουρθελο τα πάντα μια ζωη

Απάντηση

20-09-2022 13:23ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

Οι εταιροεπαγγελματίες που είναι το 70% που ασχολούνται στον αγροτικό τομέα δεν έχουν κανένα δικαίωμα μόνο να πληρώνουν το τέλος επιτεδεύματος, ας επιδοτήση τους κατα κύριο επάγγελμα που άλλοι δηλώνουν τις καλλιέργιες άλλοι καλλιεργούν και γίνεται της παλαβής. Ωραία στόχευση να τους βάλουν πυροβολητές στα τεθωρακισμένα.

Απάντηση

20-09-2022 13:02ΝΔ

Όλες η επιδοτήσεις βάση τιμολογίων να ξεκαθαρίσουμε πια από αυτούς που μας νοικιάζουν χωράφια τα δηλώνουν παίρνουν επιδοτήσεις χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ και αυτός που τα δουλεύει δεν παίρνει τίποτα στα ζώα το ίδιο έδωσες γάλα να πάρεις επιδοτήσεις έδωσες κρεας να πάρεις και όχι να δίνουν σε αυτούς που αμολάνε τα ζώα στα βουνά 8 μήνες χωρίς να παράγουν ούτε κιλό κρεας επειδή απλά κραταει ζώα

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία