BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παράταση εξαμήνου για εισφορές ΕΛΓΑ έτους 2022 ως 29 Σεπτεμβρίου

Σε παράταση καταβολής των αγροτικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ για το 2022 προχωρά η διοίκηση του οργανισμού αποζημιώσεων, με τη νέα καταληκτική ημερομηνία να ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου, έναντι της 31ης Μαρτίου.

morsepitts_01

1400
0

Η εξάμηνη παράταση αποφασίστηκε στη συνεδρίαση που έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ η οποία έγινε την Παρασκευής 31 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που έληγε η προηγούμενη προθεσμία.

  • Η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται, με βάση την ασφαλιζόμενη αξία, επί το συντελεστή εισφοράς, και ειδικότερα:
  • Για τη Φυτική παραγωγή 4% επί της ασφαλιζόμενης αξίας και προκειμένου για την ελιά ενάμιση τοις εκατό (1,5%) και μισό τοις εκατό (0,5%) για τα θερμοκήπια
  • Για το Ζωικό κεφάλαιο 0,75% επί της ασφαλιζόμενης αξίας του.

Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να υπολογίζουν ηλεκτρονικά την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: 

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ

 

Κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργου  Γεωργαντά και εισήγησης του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, παρατείνεται μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023, η προθεσμία πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον οργανισμό - του προηγούμενου έτους 2022 - η οποία, έληγε σήμερα.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί ένα μέτρο διευκόλυνσης των αγροτών ώστε να ανταποκριθούν στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους, σε μια χρονική περίοδο δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Το ΥΠΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, με ευαισθησία και έμπρακτα, στηρίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές