Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Άνοιξε το ΟΣΔΕ στο gov.gr, σε δύο στάδια η υποβολή δηλώσεων

Διευκρινήσεις αναφορικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ έβγαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ αμέσως μετά το εναρκτήριο «λάκτισμα» που σηματοδότησε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον οργανισμό πληρωμών να ανατρέπει τις αρχικές προθεσμίες που ανακοινώθηκαν από τη Βάθη.

image001_49

Γιάννης Πανάγος

14218
40

Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθήσουν οι παραγωγοί μέσω του κυβερνητικού νέφους gov.gr, χωρίζεται σε δύο σκέλη, με το πρώτο να αφορά στη λήψη ατομικού προσωπικού κωδικού. Ως προς αυτό, οι υπηρεσιακοί του ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζουν ότι η διαδικασία αυτή, δεν υπόκειται σε καμία προθεσμία. Αρχικά το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως οι παραγωγοί θα χρειαστεί να εκδώσουν κωδικό μέχρι τις 24 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ανακοίνωση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2023 θα είναι ανοικτή για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των αιτήσεων των παραγωγών. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες μόνοι τους ή μέσω των  ΚΥΔ θα μπορούν μέχρι τις 21 Αυγούστου: 

  • είτε να τροποποιούν τα στοιχεία της προ συμπληρωμένης αίτησης ΟΣΔΕ 2023 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προετοιμάσει και είναι διαθέσιμη στο gov.gr με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του 2023 (μεταβολές).
  • είτε να καταχωρούν εξ υπαρχής όλα τα απαραίτητα τα στοιχεία της αίτησης ΟΣΔΕ 2023

 

Οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2023 θα παραμένουν στην αρχή πρόχειρες και θα οριστικοποιούνται και θα λαμβάνουν πρωτόκολλο όταν οι αγρότες αποφασίζουν ότι έχουν περιλάβει όλα τα στοιχεία για την λήψη άμεσων ενισχύσεων 2023, με βάση τα δικαιώματα τις επιλέξιμες εκτάσεις και τα ζώα.  Λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα περιέχονται στην εγκύκλιο για το ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σημειώνεται πάντως, ότι η τήρηση των αιρεσιμοτήτων σε συνδυασμό με τα τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα απαιτούν και περαιτέρω αλλαγές στην αίτηση που θα συμπληρωθούν με την έκδοση και των υπολοίπων  ειδικών αποφάσεων εφαρμογής.

 

Η ψηφιακή εφαρμογή για το 2023 επιτρέπει, όπως έγινε και το 2022, στους αγρότες να  μπορούν υποβάλουν μόνοι τους την Δήλωση ΟΣΔΕ χωρίς κόστος. Για τις περιπτώσεις που θα αναζητήσουν υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ και για το 2023 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ)  που είχαν πιστοποιηθεί το 2022. Εκτός πρόσβασης θα μείνουν τα ΚΥΔ που υπήρξαν ευρήματα ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την σωστή λειτουργία τους.

Όλες οι αιτήσεις των αγροτών που υποβληθούν το 2023, θα παρακολουθούνται μέσω monitoring και θα επιτρέπονται οι μεταβολές και οι διορθώσεις σφαλμάτων ή αναντιστοιχιών μέχρι πριν την πληρωμή  της προκαταβολής. Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 21 Αυγούστου 2023 και τον επόμενο μήνα και μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις, για να υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στους αναγκαίους ελέγχους για την πρώτη πληρωμή της προκαταβολής.

Σημειώνεται ότι πρόσβαση στην ψηφιακή εφαρμογή στο gov.gr μπορούν να έχουν όλοι οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων με βάση τους κωδικούς TAXIS.

 

«Τον συντονισμό της υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συχνή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις Οργανώσεις των Αγροτών- ΕΘΕΑΣ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Με αφορμή την παρουσίαση και την έναρξη υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε «Η έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 αποτελεί ένα σημείο καμπής για τις προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ για την διασφάλιση των ενισχύσεων των αγροτών ύψους 2 δις ευρώ περίπου κατ’ έτος, μετά την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2023-27 και την έκδοση των πρώτων αποφάσεων εφαρμογής. Η μεταφορά και η λειτουργία της όλης διαδικασίας στο gov.gr αποτελεί μια χειροπιαστή μεταρρύθμιση που παρά την αντίθεση που συνάντησε, αγκαλιάστηκε από τους αγρότες και τις οργανώσεις τους  γιατί συνεπάγεται την διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων και μικρότερο κόστος για τους αγρότες για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ.

 
Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Σε λειτουργία τέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου στο gov.gr η δημόσια ψηφιακή πύλη για την υποβολή της Ενιαίας Αίτηση Ενίσχυσης για όλους τους αιτούντες και δικαιούχους αγρότες  έτους 2023 – ΟΣΔΕ 2023, με τους αγρότες να καλούνται να έχουν υποβάλει μέχρι τις 21 Αυγούστου τις αιτήσεις τους.
Η έναρξη της  διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 θα γίνει σε δύο στάδια, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: 

  • 1ο Στάδιο : Από τις 17 Μαΐου 2023 και για επτά ημέρες δηλαδή  μέχρι 24 Μαΐου 2023 η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι ανοικτή στο gov.gr για την λήψη του ατομικού προσωπικού  κωδικού όλων των αγροτών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση,  ώστε μόνοι τους ή με την υποστήριξη των ΚΥΔ να την υποβάλουν. 
  • 2ο Στάδιο : Από 24.5.2023 οι αγρότες μόνοι τους ή μέσω των ΚΥΔ θα μπορούν είτε να τροποποιούν τα στοιχεία της προ συμπληρωμένης αίτησης ΟΣΔΕ 2023 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προετοιμάσει και είναι διαθέσιμη στο Gov.gr με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του 2023 (μεταβολές), είτε να καταχωρούν εξ υπαρχής όλα τα απαραίτητα τα στοιχεία της αίτησης ΟΣΔΕ 2023

 Οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2023 θα παραμένουν στην αρχή πρόχειρες και θα οριστικοποιούνται και θα λαμβάνουν πρωτόκολλο όταν οι αγρότες αποφασίζουν ότι έχουν περιλάβει όλα τα στοιχεία για την λήψη άμεσων ενισχύσεων 2023, με βάση τα δικαιώματα τις επιλέξιμες εκτάσεις και τα ζώα.  Λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα περιέχονται στην εγκύκλιο για το ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: 

Έναρξη υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 στο Gov.gr

Μετά την έκδοση των πρώτων βασικών  αποφάσεων  εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ, παρουσιάσθηκε σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τίθεται  σε λειτουργία στο  GOV.gr,  η δημόσια ψηφιακή πύλη για την υποβολή της Ενιαίας Αίτηση Ενίσχυσης για όλους τους αιτούντες και δικαιούχους αγρότες  έτους 2023 – ΟΣΔΕ 2023.

Πρόσβαση στην ψηφιακή εφαρμογή στο GOV.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση,  https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-agrotikes-anaptuxes-kai-trophimon/organismos-pleromon-kai-elegkhou-koinotikon-eniskhuseon-prosanatolismou-kai-eggueseon-opekepe/eae μπορούν να έχουν όλοι οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων με βάση τους κωδικούς TAXIS.

Η ψηφιακή εφαρμογή για το 2023 επιτρέπει, όπως έγινε και το 2022, οι αγρότες να  μπορούν υποβάλουν μόνοι τους την Δήλωση ΟΣΔΕ χωρίς κόστος. Για τις περιπτώσεις που θα αναζητήσουν υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ και για το 2023 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ)  που είχαν πιστοποιηθεί το 2022. Εκτός πρόσβασης θα μείνουν τα ΚΥΔ που υπήρξαν ευρήματα ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την σωστή λειτουργία τους.

Τον συντονισμό της υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συχνή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις Οργανώσεις των Αγροτών- ΕΘΕΑΣ.

Η έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 αρχίζει και στην χώρα μας (όπως και στις υπόλοιπες  χώρε της ΕΕ) μετά από την ενσωμάτωση των μεταβολών που περιλαμβάνει η νέα ΚΑΠ για τις άμεσες ενισχύσεις, όπως η αναδιανεμητική ενίσχυση, τις ενισχύσεις για τα  οικολογικά σχήματα και οι συνδεμένες ενισχύσεις. Η τήρηση των αιρεσιμοτήτων σε συνδυασμό με τα τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα απαιτούν και περαιτέρω αλλαγές στην αίτηση που θα συμπληρωθούν με την έκδοση και των υπολοίπων  ειδικών αποφάσεων εφαρμογής.

Μια σημαντική μεταβολή που διευκολύνει την πρώτη χρονιά εφαρμογής  της Νέας ΚΑΠ, είναι  ότι η δεν υπάρχει ρητή προθεσμία καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Όλες οι αιτήσεις των αγροτών που υποβληθούν το 2023, θα παρακολουθούνται μέσω monitoring και θα επιτρέπονται οι μεταβολές και οι διορθώσεις σφαλμάτων ή αναντιστοιχιών μέχρι πριν την πληρωμή  της προκαταβολής. Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 21 Αυγούστου 2023 και τον επόμενο μήνα και μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις, για να υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στους αναγκαίους ελέγχους για την πρώτη πληρωμή της προκαταβολής.

 Η έναρξη της  διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 θα γίνει σε δύο στάδια.

1ο Στάδιο :  Από σήμερα 17.5.2023 και για 7 ημέρες δηλαδή  μέχρι 24.5.2023 η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι ανοικτή στο gov.gr για την λήψη του ατομικού προσωπικού  κωδικού όλων των αγροτών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση,  ώστε μόνοι τους ή με την υποστήριξη των ΚΥΔ να την υποβάλουν.

2ο Στάδιο : Από 24.5.2023 οι αγρότες μόνοι τους ή μέσω των  ΚΥΔ θα μπορούν 

  • είτε να τροποποιούν τα στοιχεία της προ συμπληρωμένης αίτησης ΟΣΔΕ 2023 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προετοιμάσει και είναι διαθέσιμη στο Gov.gr με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του 2023 (μεταβολές).
  • είτε να καταχωρούν εξ υπαρχής όλα τα απαραίτητα τα στοιχεία της αίτησης ΟΣΔΕ 2023

Οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2023 θα παραμένουν στην αρχή πρόχειρες και θα οριστικοποιούνται και θα λαμβάνουν πρωτόκολλο όταν οι αγρότες αποφασίζουν ότι έχουν περιλάβει όλα τα στοιχεία για την λήψη άμεσων ενισχύσεων 2023, με βάση τα δικαιώματα τις επιλέξιμες εκτάσεις και τα ζώα.  Λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα περιέχονται στην εγκύκλιο για το ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή την παρουσίαση και την έναρξη υποβολής των Δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς σημείωσε «Η έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 αποτελεί ένα σημείο καμπής για τις προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ για την διασφάλιση των ενισχύσεων των αγροτών ύψους 2 δις ευρώ περίπου κατ’ έτος, μετά την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2023-27 και την έκδοση των πρώτων αποφάσεων εφαρμογής. Η μεταφορά και η λειτουργία της όλης διαδικασίας στο gov.gr αποτελεί μια χειροπιαστή μεταρρύθμιση που παρά την αντίθεση που συνάντησε, αγκαλιάστηκε από τους αγρότες και τις οργανώσεις τους  γιατί συνεπάγεται την διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων και μικρότερο κόστος για τους αγρότες για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ. Η προσπάθεια εδραιώθηκε πλέον το 2023 και στην επόμενη τετραετία η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα βαθύνει αυτή την μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα για να πάψει το θέμα του ΟΣΔΕ να αποτελεί πεδίο διενέξεων συμφερόντων που με τα εμπόδια που έθεταν και θέτουν αγνοούν και ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους αγρότες σε βάρος της παραγωγικής διαδικασίας».

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Σε λειτουργία η πύλη του ΟΣΔΕ στα θρανία  οι διαχειριστές των  ΚΥΔ, καλό Αύγουστο  οριστικές δηλώσεις

Σε λειτουργία έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες η βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ, με την εφαρμογή για την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 να έχει ανέβει στο gov.gr και να καθιστά δυνατή την υποβολή αιτήσεων, τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο.
Για την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί ένα πρώτο σεμινάριο του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους διαχειριστές των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, όπου αναμένεται να γίνει κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές το μέγεθος των αδυναμιών που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και στο σύστημα διαχείρισης των δηλώσεων και παράλληλα να επικοινωνηθούν οι προετοιμασίες που έχουν γίνει από πλευράς Οργανισμού.   

Όλα αυτά δεν συνιστούν λόγο για πανηγυρισμούς. Αντίθετα θα πρέπει να κάνει πολλούς εκ των υπευθύνων να προβληματίζονται για το γεγονός ότι κοντεύει να βγει και ο Μάϊος και το σύστημα υποδοχής των δηλώσεων των αγροτών παραπαίει. Την ίδια στιγμή, αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαίωση για τους νοσταλγούς του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όλοι το ξέρουν ότι ο εγκλωβισμός για πολλά χρόνια στην πολυπραγμοσύνη του ενός, δήθεν γνώστη, αποτελεί την κύρια αιτία περιφρόνησης της θέσης των αγροτών. Παράλληλα υπήρξε, συρρίκνωση του Οργανισμού Πληρωμών, εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων, διάρρηξη της γραμμής επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, διάβρωση της διοίκησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μεταφορά εξουσίας σε κάθε είδους ιδιωτικά γραφεία μελετών και υποδοχής δηλώσεων.

Χάθηκε περισσότερο από μια δεκαετία, με τις δηλώσεις να εξελίσσονται σε ψυχοβγάλτη των αγροτών, τα δεδομένα αυτής της διαδικασίας να εμπορευματοποιούνται ποικιλοτρόπως και τις πληρωμές των αγροτών να μην γίνονται ποτέ δίκαια και στην ώρα τους. Μόνο σκουπίδια κάτω από το χαλί και χαραμάδες ιδιότυπης εκμετάλλευσης των κοινοτικών ενισχύσεων.

Το γεγονός ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, ο μέχρι σήμερα υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, παραμένει βήμα μετέωρο έχει να κάνει με τις ισχυρές αντιστάσεις που συνάντησε από τους προηγούμενους τρόφιμους του ΟΣΔΕ και με την παθογένεια που χαρακτηρίζει γενικότερα τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Είναι καιρός, η μεταρρύθμιση αυτή να ολοκληρωθεί, το gov.gr να δείξει μεγαλύτερη φροντίδα για τις εφαρμογές που αφορούν στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης να πάψει η προτίμηση του ενός (όποιος κι αν είναι αυτός) και η διοίκηση (ΟΠΕΚΕΠΕ και υπουργείου) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.   

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΥΔ για την προετοιμασία των δηλώσεων, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα η ολοκλήρωση των δηλώσεων θα είναι αδύνατη, ειδικά στις περιπτώσεις που οι εκμεταλλεύσεις είναι σύνθετες και οι πρακτικές που εφαρμόζουν ποικίλες.

 

Σχόλια (40)
Προσθήκη σχολίου

01-06-2023 22:42Αρβανιτης θεοδωρος

Θα ηθελα να επισυμανω, το εξης. Με περιπου 400 € επιδοτηση, υπαρχει κρατηση για την αιτηση περιπου 75€ και για τον ΕΛΓΑ περιπου 85€. Καθε χρονο. Αν καποιος παιρνει 10000€ πληρωνει το ιδιο με αυτον που παιρνει 400;;;; εξωρθολογισμος ποτε θα γινει;;; επισης μια ενημερωση τα παντα εχουν γινει δασος ο κοσμος δεν εχει χρηματα να καθαριζει δυο φορες τον χρονο τα κτηματα του για να μην γινουν λογγος. Πως θα ρυθμιστη αυτο το πραγμα;; Ευχαριστω πολυ.

Απάντηση

18-05-2023 14:47ΝΙΚΟΣ

για τα αμπέλια που πληρωθήκαμε της Αττικής καμία ανακοίνωση είστε πισω στην ενημέρωση ,λοιπόν για να μάθετε 90 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜ προχθές το ανακοίνωσαν σήμερα τα έβαλαν.. αυτά είναι ένα 3000 χιλ από το πουθενά για 'κανα ψηφαλακι από εμάς τους ταλαίπωρους...οσα και να δώσετε τώρα πισω πισω ψηφο δεν παίρνεται μας τα έχετε φαει χοντρά....ΠΑΣΟΚ ρε μονο !!

Απάντηση

18-05-2023 13:13jim

Agronews για ενημέρωση δεν θέλετε? Διαβάστε λοιπόν την κάθε μαλακία τύπων Πανάγου που το μόνο που ξέρουν είναι να παραπληροφορούν και το μόνο που στοχεύουν είναι να έχουν μια άλφα επισκεψιμότητα. Όλα τα άλλα είναι λόγια να περνά η ώρα μιας και δεν τους ενδιαφέρει αν πληρώνονται οι παραγωγοι και πότε θα πληρωθούν και σε τι ποσοστό. Το κάθε λαμόγιο στην κοινωνία μας έχει γίνει πρώτη φύρμα και κονομάει εις βάρος όλων μας.

Απάντηση

18-05-2023 07:53Ο ΒΟΡΕΙΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΑΓΟΣ Ο, ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ Ο ΣΑΤΟΛΙΑΣ (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΑ ΕΘΕΑΣ )...ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΓΚΝΙΤΕΡΑ..?..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΚΕΙ..;;..ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ.Ο ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗΣ...!!!..ΚΟΡΑΣΙΔΗ ΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ..!!..ΚΑΝΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΑΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ..!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-05-2023 02:36αγροτης

1.Από που κι ως που θα πρέπει να πάρουν ΟΛΟΙ κωδικό;;;; Αν τη συμπληρώσεις ΜΟΝΟΣ σου τι τον θες τον κωδικό; και αν θέλεις τη την συμπληρώσεις με ΚΥΔ μετά τις 24/5 και δεν ειχες πάρει κωδικό μεχρι τις 24/5 τι γινεται; ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 24/5 ;;;;;;; 2.Γιατι στην "ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΤΗ" γράφει εισαγωγή στην ΕΑΕ 2022; ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;;;;; ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;;;;;;;;;;; 3. κι εσεις στα έγκριτα σάιτ σας ;;; γράφετε ότι σα πουν χωρις να ελέγχετε τι γράφετε;;;

Απάντηση

17-05-2023 22:40Libero

Τσίπρα δαγκωτο

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

17-05-2023 21:36Μπλέξαμε με μαλακές που το παίζουν ειδήμονες

Παρακολουθώ τον Πινόκιο στο open και λέω ρε πούστ@ μου πόσο μαριονέτα είναι αυτός ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ,Σημανδράκος νομίζω λέγεται

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

17-05-2023 21:12Chris

Πατωντας τον συνδεσμο που αναφερει το αρθρο παλι στην ΕΑΕ 2022 μας βγαζει οποτε δεν μπορουμε να βγαλουμε κωδικο για την ΕΑΕ 2023. Το τσεκαρατε πριν το ανεβασετε ή απλα βαλατε εναν συνδεσμο και εχει ο Θεος;;

Απάντηση

17-05-2023 20:53Μίλτος

Είστε μαλακες

Απάντηση

17-05-2023 18:38Agrotis

Αλλο ένα απόγευμα πέρασε και δεν είδα κάποια πληρωμή στην τράπεζα, άλλη μια μέρα πέρασε που γαμιεσαι Μητσοτακη...άλλη μια μέρα ρε αρχιδια που μας κοροϊδεύετε μέσα στα μουτρα... Ξεφτιλισμενοι. Θα τα πούμε την Κυριακή, άντε φιλάκια!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία