Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με 100.000 κωδικούς το ΟΣΔΕ, δεν λειτουργεί η συμπλήρωση δηλώσεων

Περί τους 100.000 αγρότες έχουν λάβει κωδικό για τη νέα δήλωση ΟΣΔΕ, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο, η διαδικασία συμπλήρωσης της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2023 δεν μπορούσε να προχωρήσει, καθώς η εφαρμογή διαχείρισης των δηλώσεων παρέμεινε κλειστή.

8_76

Γιάννης Πανάγος

5629
24

Με 100.000 κωδικούς  η πλατφόρμα του ΟΣΔΕ,  δεν λειτουργεί ακόμα  η εφαρμογή για την  συμπλήρωση δηλώσεων

Οι πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον υποστηρικτικό του Οργανισμού μηχανισμό να έχει εντατικοποιήσει  τις προσπάθειες ώστε τα επόμενα 24ωρα να αρχίσει να λειτουργεί η εφαρμογή και να μπορεί να γίνει η σύνδεση από τα Κέντρα Υποδοχής, έτσι ώστε να είναι δυνατή και η προετοιμασία των δηλώσεων.

Είναι σαφές ότι στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις δεύτερες εκλογές, το θέμα των δηλώσεων θα αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τους νοσταλγούς της παλιάς κατάστασης αλλά και από το χώρο της αντιπολίτευσης, γι’ αυτό οι ιθύνοντες θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη δοθούν δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει συντονισμός για την εκκαθάριση κάθε εκκρεμότητας στα θέματα των πληρωμών, με προτεραιότητα τις περιπτώσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022 των μεταβιβάσεων συμπεριλαμβανομένων, τα υπόλοιπα τη δεύτερη δόση των βιολογικών και τη συνδεδεμένη των βοοειδών.  

 

 Σε πρώτη φάση το ΟΣΔΕ   για τη λήψη κωδικού με ανοικτή προθεσμία

Η διαδικασία που αναµένεται να ακολουθήσουν οι παραγωγοί µέσω του κυβερνητικού νέφους gov.gr, χωρίζεται σε δύο σκέλη, µε το πρώτο να αφορά στη λήψη ατοµικού προσωπικού κωδικού. Ως προς αυτό, οι υπηρεσιακοί του ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζουν ότι η διαδικασία αυτή, δεν υπόκειται σε καµία προθεσµία.

Αρχικά το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως οι παραγωγοί θα χρειαστεί να εκδώσουν κωδικό µέχρι τις 24 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή εφαρµογή θα παραµείνει ανοιχτή µέχρι την ανακοίνωση της ηµεροµηνίας ολοκλήρωσης των δηλώσεων ΟΣ∆Ε για το 2023 θα είναι ανοικτή για την πραγµατοποίηση των απαιτούµενων εργασιών προκειµένου να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των αιτήσεων των παραγωγών. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες µόνοι τους ή µέσω των ΚΥ∆ θα µπορούν µέχρι τις 21 Αυγούστου:

  •  είτε να τροποποιούν τα στοιχεία της προ συµπληρωµένης αίτησης ΟΣ∆Ε 2023 που ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προετοιµάσει και είναι διαθέσιµη στο gov.gr µε τα επικαιροποιηµένα στοιχεία του 2023 (µεταβολές),
  •   είτε να καταχωρούν εξ υπαρχής όλα τα απαραίτητα τα στοιχεία της αίτησης ΟΣ∆Ε 2023.

Οι αιτήσεις ΟΣ∆Ε 2023 θα παραµένουν στην αρχή πρόχειρες και θα οριστικοποιούνται και θα λαµβάνουν πρωτόκολλο όταν οι αγρότες αποφασίζουν ότι έχουν περιλάβει όλα τα στοιχεία για την λήψη άµεσων ενισχύσεων 2023, µε βάση τα δικαιώµατα τις επιλέξιµες εκτάσεις και τα ζώα. Λεπτοµέρειες για τον τρόπο υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα περιέχονται στην εγκύκλιο για το ΟΣ∆Ε του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σηµειώνεται πάντως, ότι η τήρηση των αιρεσιµοτήτων σε συνδυασµό µε τα τοµεακά και επιχειρησιακά προγράµµατα απαιτούν και περαιτέρω αλλαγές στην αίτηση που θα συµπληρωθούν µε την έκδοση και των υπολοίπων ειδικών αποφάσεων εφαρµογής.

Η ψηφιακή εφαρµογή για το 2023 επιτρέπει, όπως έγινε και το 2022, στους αγρότες να µπορούν υποβάλουν µόνοι τους την ∆ήλωση ΟΣ∆Ε χωρίς κόστος. Για τις περιπτώσεις που θα αναζητήσουν υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης ΟΣ∆Ε και για το 2023 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποβολής ∆ηλώσεων (ΚΥ∆) που είχαν πιστοποιηθεί το 2022. Εκτός πρόσβασης θα µείνουν τα ΚΥ∆ που υπήρξαν ευρήµατα ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την σωστή λειτουργία τους. 

Μέχρι 21 Αυγούστου

Όλες οι αιτήσεις των αγροτών που υποβληθούν το 2023, θα παρακολουθούνται µέσω monitoring και θα επιτρέπονται οι µεταβολές και οι διορθώσεις σφαλµάτων ή αναντιστοιχιών µέχρι πριν την πληρωµή της προκαταβολής. Με βάση αυτά τα νέα δεδοµένα οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί µέχρι 21 Αυγούστου 2023, και τον επόµενο µήνα και µέχρι 21 Σεπτεµβρίου 2023 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις, για να υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στους αναγκαίους ελέγχους για την πρώτη πληρωµή της προκαταβολής.

Σηµειώνεται ότι πρόσβαση στην ψηφιακή εφαρµογή στο gov.gr µπορούν να έχουν όλοι οι κάτοχοι γεωργικών εκµεταλλεύσεων µε βάση τους κωδικούς TAXIS.

«Τον συντονισµό της υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συχνή επικοινωνία και συνεννόηση µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις Οργανώσεις των Αγροτών- ΕΘΕΑΣ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

28-05-2023 23:14Πέτρος

Ρε παιδιά τι γίνεται με τους κωδικούς από των ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνω να πάρω κωδικό και εμφανίζεται ο περσινός τι γίνεται δεν δουλεύει το σύστημα ευχαριστώ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

26-05-2023 10:19jim

Πάμε για Ιούνιο και φως δεν φαίνεται στο βάθος του τούνελ. Λογικά θα φταίει η Γκαία και το παλαιό σύστημα που έχει μπλοκάρει την διαδικασία. Α ξέχασα τώρα έχουμε άλλη εταιρεία οπότε και αυτή η διακαιολογία πάει περίπατο. Ας φάμε λίγο χόρτο ακόμη καλό κάνει στο έντερο.

Απάντηση

25-05-2023 08:56paparumbas

Για άλλη μια φορά δικαιώθηκες φερέφωνο-Πανάγο στις ημερομηνίες ...το σύστημα άνοιξε . Εσύ και ο Γεωργαντάς δεν πετυχαίνετε ούτε βότσαλο στη θάλασσα. Ερώτηση κρίσεως είναι αλήθεια ότι παίρνουν αρμοδιότητες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Που είναι βρε Πανάγο αυτό το συνδικαλιστικό όργανο εργαζομένων ......Τα άλλα άλλη φορά γιατί βαριέμαι τώρα

Απάντηση

23-05-2023 18:03Γιώργος

Περαστικα σας σε εσας που ψηφισατε ν.δ ετοιμαστειτε για αγριο σ@ξ.παρτε και λιγο γρασσο.παρακαλω οχι φωνες και αντιρησεις κατα τη διαρκεια της επαφης δεν να στεναχωρησετε το κομμα σας.ειστε αξιοι του επιπεδου σας.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

23-05-2023 16:26Γιωργος

Ναι ενταξει η ν.δ κερδισε.εσεις ομως που ουρλιαζετε απο εγωισμο τι κερδισατε;;;;;;η ελλαδα εχασε.πανηγυριζετε που ακομα μια φορα θα βρεθουμε στον τοιχο.ολες οι κυβερνησεις των τελευταιων 10-12 ετων καταστρεψαν την χωρα.για ποιο πραγμα ακριβως χαιρεστε ανοητοι;;;;;;;;αμ σε εσας πονταρει η ν.τ.π, σε κατι φτηνους στο μυαλο.σας κοροιδευουν κι εσεις το χαιρεστε πιθηκοι!!!!!

Απάντηση

23-05-2023 16:24ΑΓΡΟΤΗΣ

Ο κυρ Γιώργος το βιολί του ποιος κοκορευτικε μπάρμπα τελικά τραβάς χοντρό ζόρι δεν το κοίταξες μην το αφήνεις η εκκλησία δεν σε κάνει καλά άλλο πίστη άλλο υγεία που ξέρεις εσύ τι έχει ο καθένας στην Τσέπη του αν έχει τσιγαρα η όχι και μας αποκαλείς ανόητους ορνιο

Απάντηση

23-05-2023 16:04Γιωργος

Μην κοκορευεστε για το ποσοστο σας οι ν.δκρατες.αυτο δειχνει χαμηλη νοημοσυνη για οποιοδηποτε κομμα και αν κοκορευεται καποιος.ειμαι σιγουρος οτι ολοι οσοι κοκορευονται δεν εχουν ουτε τσιγαρα να καπνισουν.απλα ζητοκραυγαζουν κουτοειδως και δεν ξερουν καν γιατι.για μια ιδεολογια.στην τσεπη σας δεν υπαρχει ουτε σεντ αλλα εσεις καυχιεστε για το 41 ή το 51 ή το 101.ειστε φτηνοι στο μυαλο.εδω ο κοσμος πειναει κι εσεις περι αλλων τυρβαζετε ανοητοι.

Απάντηση

23-05-2023 15:19ΝΔγιαπαντα

Τα λεφτά για την βασική θα πάνε υπέρ του κόμματος. Σας ευχαριστούμε για την ψήφο σας.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

23-05-2023 13:35George

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΟΔΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΚΙ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

23-05-2023 13:17Γιωργος

Μπαααα δεν το πιστευω ΜΕ τιποτα οτι δεν ανοιξε το οσδε.αφου πηρε 40 ο βρωμιαρης.αφου ειναι ολα καλα,ολα τελεια.....!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία