BACK TO
TOP
Άμεσες Ενισχύσεις

Ο β’ κρίσιμος γύρος δικαιολογητικών για δηλώσεις ΟΣΔΕ

Μια πλειάδα δικαιολογητικών και κρίσιμων χρονικών οροσήμων για την προσκόμιση τους, ήτοι από τα τέλη Ιουνίου ως την 1 Σεπτεμβρίου, απαιτεί η αίτηση ενίσχυσης 2019.

57451150_2666792310004729_7286257257107423232_o

Μαρία Γιουρουκέλη

19
0

Ανάμεσα τους οι τριπλές βεβαιώσεις από τους ΟΕΒ, τους Δήμους και τις περιφέρειες για άρδευση αγροτεμαχίων αλλά και οι καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου, βαμβακιού και βιομηχανικής κάνναβης αλλά και το αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων. Βέβαια, κατά πόσο εύκολη είναι η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, σε παραγωγούς που έχουν οφειλές είναι ένα ζήτημα, όπως το αντίστοιχα θέμα αποτελεί και το γεγονός ότι για την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένα συμβόλαιο με την ΕΒΖ, λόγω της γνωστής εμπλοκής με το σχέδιο εξυγίανσης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αναρτήθηκε στην διαύγεια στις 20 Ιουνίου, με αποδέκτες τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ και τις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις, για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν βάσει του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων έτους 2019, γίνεται κατηγοριοποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε:

Α. Δικαιολογητικά τα οποία πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύουν «τον ηλεκτρονικό φάκελο» του/της παραγωγού και να είναι σε ηλεκτρονική μορφή (από σαρωτή/scanner), υποχρεωτικά πριν την οριστικοποίηση της αίτησης.

Β. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε μεταγενέστερη ημερομηνία της αίτησης υποχρεωτικά, μετά την οριστικοποίηση της αίτησης και πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (15.07.2019)

Γ. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται υποχρεωτικά, πριν την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης (έως 01.10.2019)

Δ. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται προαιρετικά

Βάσει αυτής της αρχής προβλέπονται τα εξής:

-              Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκπρόθεσμης ΕΑΕ (15.07.2019)

-              Καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού οι οποίες υποβάλλονται οπωσδήποτε έως 15.07.2019

-              Τιμολόγια αγοράς ή επίσημες καρτέλες πιστοποιημένου σπόρου βιομηχανικής κάνναβης έως 30.06.2019. Κατά παρέκκλιση, για την κάνναβη που καλλιεργείται ως επίσπορη καλλιέργεια, δηλαδή η σπορά της πραγματοποιείται μετά τις 30/6 κάθε έτους, υποβάλλονται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία