BACK TO
TOP
Ασφαλιστικά

Νέα υπηρεσία ΕΦΚΑ για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας

Στα νεοσύστατα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), που θα υπάγονται στον ΕΦΚΑ πέφτει από καλοκαίρι (όταν και θα ξεκινήσει η λειτουργία τους) το βάρος για τους ελέγχους που αφορούν την αδήλωτη εργασία στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

workers

17
1

Τα παραπάνω αναφέρει σχετική απόφαση για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση οι νέα αυτή υπηρεσία του ΕΦΚΑ θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα με εναλλαγή προσωπικού.

Οι αρμόδιοι ελεγκτές, θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή ή όχι της ισχύουσας ασφαλιστικής νομοθεσίας και αν διαπιστώνονται παραβάσεις θα προχωρούν στον καταλογισμό ποινών σε βάρος ασφαλισμένων, εργοδοτών και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα οι αρμοδιότητες των ΠΕΚΑ θα είναι:
α. Η διενέργεια ουσιαστικών, επιτόπιων, τακτικών, εκτάκτων και ειδικών ελέγχων για την ορθή εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
β. Ο καταλογισμός και η βεβαίωση των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος των υπόχρεων και η επιβολή εν γένει κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβατικότητας.
γ. Η διοικητική ή/και επιτόπια επαλήθευση της τήρησης των συστάσεων των ελέγχων.
δ. Η διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων που απαιτούν επιτόπιο ή ουσιαστικό έλεγχο και που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του ΠΕΚΑ.

Δείτε εδώ την σχετική απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-01-2019 00:20Μαριώ

Το να μας ασφαλίσουν μετά από δυο χρόνια σχεδόν που έχουμε κάνει αίτηση στον ΟΓΑ δεν πιστεύω να τους ενδιαφέρει ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία