BACK TO
TOP
Εργασιακά

Η έδρα της γεωπονικής με την παραγωγή και όχι με τον εκάστοτε υπουργό

Με άρθρο του στην Agrenda ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεοφάνης Γέμπτος εξηγεί γιατί η γεωπονική σχολή οφείλει να ακολουθεί την αγροτική παραγωγή και όχι τον κάθε υπουργό.

Η έδρα της γεωπονικής με την παραγωγή και όχι με τον εκάστοτε υπουργό

3
0
Σε λίγο με ένα νέο νόμο θα ονομαστούν όλοι απόφοιτοι Πανεπιστημίου όπως έγινε και παλαιότερα με τους τίτλους ΤΕΙ/ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ και πολλά άλλα που προσκομίζουν στην εκάστοτε κυβέρνηση ψήφους αδιαφορώντας για το κακό που κάνουν στη χώρα και σε μια στοιχειώδη αξιοκρατία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν στηρίζεται σε καμία λογική εκτός της προσέλκυσης ψήφων που έχει καταστρέψει αυτή τη χώρα
Aπό τον καιρό που ο Υπουργός Παιδείας της χώρας προώθησε την ιδέα των συγχωνεύσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ ήθελα να γράψω κάτι για το θέµα. Το ότι πέρασα τη µισή µου καριέρα ως καθηγητής ΚΑΤΕΕ και αργότερα ΤΕΙ (15 χρόνια στο ΤΕΙ της Λάρισας) και αλλά 20 στο Τµήµα Γεωγονίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας µου έδιναν µια καλή γνώση των συνθηκών για να γράψω σχετικά. Το ανέβαλα όµως γιατί ξέρω ότι θα κακοκαρδίσω πολλούς µε αυτά που θα γράψω. Η προτροπή του κ Γιάννη Πανάγου να γράψω ένα κείµενο για την συζητούµενη συγχώνευση του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας (τώρα) µε έκανε να πάρω την απόφαση.

∆εν θα συζητήσω την ιδέα να συγχωνευτούν δύο ΤΕΙ και να ονοµαστούν Πανεπιστήµια και οι απόφοιτοι αναδροµικά πριν από µερικά χρόνια πτυχιούχοι Πανεπιστηµίου. Αυτή δεν αντέχει σε καµία συζήτηση και το πιθανότερο είναι να ακυρωθεί από το ΣτΕ αν προσβληθεί. Σε λίγο µε ένα νέο Νόµο θα ονοµαστούν όλοι απόφοιτοι Πανεπιστηµίου όπως έγινε και παλαιότερα µε τους τίτλους ΤΕΙ/ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ και πολλά άλλα που προσκοµίζουν στην εκάστοτε κυβέρνηση ψήφους αδιαφορώντας για το κακό που κάνουν στη χώρα και σε µια στοιχειώδη αξιοκρατία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν στηρίζεται σε καµία λογική εκτός της προσέλκυσης ψήφων που έχει καταστρέψει αυτή τη χώρα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία