BACK TO
TOP
Φορολογικά

Μετά τον προϋπολογισμό ψηφίζεται το ακατάσχετο λέει ο Κόκκαλης

Αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα ψηφιστεί – σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη στην ΕΡΤ Κομοτηνής – και το αγροτικό ακατάσχετο.

kokkalis-epitropi

0
0

Αν τελικά αυτό ισχύσει τότε όλα δείχνουν ότι οι αγρότες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατασχέσεων στην επικείμενη πληρωμή της εξόφλησης το τσεκ όπως συνέβη στην πληρωμή της προκαταβολής τον Οκτώβριο. Ωστόσο ο κ. Κόκκαλης δεν ξεκαθάρισε το ύψος του ακατάσχετου δημιουργώντας προβληματισμό στον αγροτικό κόσμο που περιμένει να υλοποιηθεί η υπόσχεση των15.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «δείχνει» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όσον αφορά της θέσπισης του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει απάντηση της Αρχής μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από την Δημοκρατική Συμπαράσταση ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ «τα ακατάσχετα θα πρέπει να προβλέπονται από ρητή διάταξη νόμου καθώς δυσχεραίνουν ουσιαστικά ή ακόμα και αποκλείουν την παροχή έννομης προστασίας στον δανειστή στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης. Αρμόδιος φορέας για την καθιέρωση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο έχει αποσταλεί η συγκεκριμένη Αναφορά και όχι η Α.Α.Δ.Ε.».

Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι: «με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 2 του Κ.Ε.Δ.Ε., όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ. 94 714-08-2015), ισχύει το ακατάσχετο καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα για κάθε φυσικό πρόσωπο, επομένως και για τους αγρότες, μέχρι του ποσού των χιλίων διακοσίων πενήντα 1 .250) ευρώ μηνιαίως».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία