Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα η ανανέωση άδειας λαϊκών αγορών

Αλλαγές στον τρόπο ανανέωσης των αδειών των παραγωγών λαϊκών αγορών φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Θεματικός Τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

laikes_agores

Χρήστος Διαμαντόπουλος

1163
1

Ειδικοτερα όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο. Ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια τροπολογία η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας μπορεί να μετρήσει ως κριτήριο μοριοδότησης στην διαδικασία βελτίωσης θέσης παραγωγού στη λαϊκή αγορά.


Αναλυτικά η τροπολογία αναφέρει:

«Αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από την διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο). Ομοίως αποσυνδέεται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας άρθρου 12 του ν.4174/2013 (Α' 170) από την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο) και τίθεται ως προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας. Η προσκόμιση των παραπάνω αποδεικτικών ενημερότητας προστίθεται ως κριτήριο μοριοδότησης στο Παράρτημα Ε' που αφορά στην διαδικασία βελτίωσης θέσης του άρθρου 35 του ν.4497/2017, σχετικά με την απόδοση οριστικής θέσης παραγωγού και επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά. Η ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα των παραπάνω δικαιολογητικών εμφαίνεται στον υψηλό αριθμό μορίων (30) που αποκομίζει ο ενδιαφερόμενος για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που προσκομίζει». 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-12-2018 09:33Gmicha

Κ με την φορολογική ενημερότητα τι γινετε;;; Μήπως το ίδιο;;; Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που προεκλογικά τροποποίησαν την ισχύουσα νομοθετική διάταξη,επιτρέποντας στον ρωσοποντιο,τσιγγανειρο,τον δικό μας άνθρωπο,να συνεχίζει το παρεμπορίο να συνεχίζει να αγοράζει μαύρα,κινέζους κ Τούρκους,να χρωστάει,να μην πληρώνει πουθενά,να μην κερδίζει λογιστικά,παρα ταύτα ομως να συνεχίζει να εισπράτει,να ζει,να γουσταρει,κ ολα αυτά εις βάρος όλων των άλλον.. Συγχαρητήρια λοιπόν που αντί να καθαρίσετε την μπουγάδα όλων αυτών,αντί να γινει εμπορική παύση,λόγο χρεών προς πάντες,λόγο μην κερδών εμπορικής δραστηριότητας λογιστικά,συνεχίζεται το πάρτη.. Μπράβο σας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία