BACK TO
TOP
Φορολογικά

Κλείνει το μάτι ο Τσίπρας στη μείωση φόρου συνεταιρισμένων

Το µισό αγροτικό πρόβληµα µπορεί να λυθεί, λένε έµπειροι συνεταιριστές, µε τη µείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών που συµµετέχουν και διακινούν την παραγωγή τους µέσα από υγιή και συγκροτηµένα συλλογικά σχήµατα, κάτι που όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε να αντιλαµβάνεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

1_tspras_sel_8

Χρήστος Διαμαντόπουλος

5
2

Έγκυρες πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι το επόµενο διάστηµα αναµένεται να εξετασθεί ενδελεχώς το θέµα σε συσκέψεις κυβερνητικών αρµοδίων, όπως η υφυπουργός Οικονοµικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Οι σχετικές κατευθύνσεις δόθηκαν µετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού την περασµένη εβδοµάδα στα Καλάβρυτα, στη διάρκεια της οποίας, διακεκριµένοι και αξιόπιστοι εκπρόσωποι του αγροτικού χώρου, όπως ο Παύλος Σατολιάς (πρόεδρος του Συνεταιρισµού και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ) και ο έµπειρος διευθυντής της οργάνωσης Θανάσης Παπαδόπουλος, έθεσαν µετ’ επιτάσεως στον πρωθυπουργό τα θέµατα που ανακύπτουν για την οµαλή λειτουργία της αγοράς, όσο οι συνεταιρισµένοι και οι µεµονωµένοι αγρότες έχουν την ίδια φορολογική αντιµετώπιση από το κράτος.

Οι έµπειροι συνεταιριστές έκαναν λόγο για έξαρση της παραοικονοµίας, καθώς οι αδύναµοι οικονοµικά αγρότες σπεύδουν στη «µαύρη αγορά» προκειµένου να αποφύγουν περαιτέρω επιβαρύνσεις τόσο στη φορολογία εισοδήµατος όσο και στο καθεστώς ασφάλισης. Την ίδια στιγµή, οι συνεταιρισµοί δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι καλύτερο στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής προκειµένου να «περάσουν» την παραγωγή τους µέσα από τα συνεπή και αξιόπιστα συλλογικά σχήµατα.

Μια ευνοϊκότερη µεταχείριση των συνεταιρισµένων αγροτών θα οδηγούσε σε τριπλό όφελος, τόνισαν στον πρωθυπουργό οι συνοµιλητές του. Πρώτον θα συνιστούσε µια φορολογική ανακούφιση των ίδιων των αγροτών, δεύτερον θα ενδυνάµωνε τα συνεταιριστικά σχήµατα και τρίτον θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων του προϋπολογισµού, καθώς θα περιόριζε σηµαντικά την παραοικονοµία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

16-12-2018 11:05thanasis

Α ρε πουλημένε τσίπρα. ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΡΕ !???? ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ? ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ? Μήπως κύριε τσίπρα ζητάνε τα λεφτά οι εταιρίες εκποίησης ? Μήπως οι τράπεζες κατάλαβαν ότι καλύτερα να γεμίσουμε πάλι τους συνεταιρισμούς με μέλη? και μάλιστα πλέον με κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό ώστε να αποπληρώνουν τα κόκκινα δάνεια ? Έτσι είναι αλεξάκο αν δεν σε ενδιαφέρει η ελλάδα και σε νοιάζει μόνο ευρωπαική και παγκόσμια πολιτική σταδιοδρομία.Συγχαρητήρια...κατάφερες να γίνεις ο χειρότερος πρωθυπουργός της ελλάδος από μοναδική ελπίδα που είχαμε....Μην πανυγηρίζεις για τίποτα.Είσαι τελευταίος.Και εσύ και ο καμμένος.Γιατί δουλειά ποτέ δεν μάθατε τι θα πει.. κεφτέδες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία