BACK TO
TOP
Φορολογικά

Προσφυγές ετοιμάζει το ΑΚΚΕΛ για ακατάσχετο κάτω από 15.000 ευρώ

Νομικές διαδικασίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ετοιμάζεται να εκκινήσει ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος Βάκης Τσιοπανίδης, στην περίπτωση που θα θεσπιστεί αγροτικό ακατάσχετο κάτω των 15.000 ευρώ.

akel_new

22
0

Σε επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, τονίζει πως αν επιβεβαιωθεί η φημολογία για ακατάσχετο της τάξης των 8.000-15.000 ευρώ, αυτό θα κατατάξει τον αγροτικό κόσμο σε πολίτες β’ και γ’ κατηγορίας.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου του ΑΚΚΕΛ

Αξιότιμη κυρία υπουργέ

Όπως καλά γνωρίζεται το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ήταν αυτό που παρότι θεωρεί πως η κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων είναι πράξη παράνομη και από το Ελληνικό δίκαιο αλλά και από ευρωπαϊκούς κανονισμούς, κάναμε υποχώρηση και πρώτοι ζητήσαμε συσσωρευτικό  ακατάσχετο τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο σας, με τον κύριο πρωθυπουργό αλλά και με το ΥΠΑΑΤ.

Τα τελευταία 24ωρα και από διαρροές μέσω του τύπου φημολογείται πως θα θεσπιστεί αγροτικό ακατάσχετο αλλά της τάξης των 8.000-15.000 ευρώ !!!! Γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο μιας και καταπατά βάναυσα την ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ Ελλήνων πολιτών και κατατάσσει τον αγροτικό κόσμο σε πολίτες β΄και γ΄ κατηγορίας.

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει ακατάσχετο 1250 ευρώ Χ 12 μήνες= 15.000 και αυτά ακριβώς απαιτεί και ο αγροτικός κόσμος ο οποίος δεν πληρώνεται κάθε μήνα.

Είμαστε διατεθειμένοι να προσφύγουμε στο συμβούλιο της επικρατείας καθώς και στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εάν η κυβέρνηση σας τελικός εμείνει σε αυτήν την αδικία εις βάρος του αγροτικού κόσμου.

Για την ιστορία να θυμίσω πως το ΑΚΚΕΛ για το ίδιο θέμα έχει υποβάλει δυο αναφορές στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και περιμένουμε να εξετασθούν, έχουμε στείλει καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη ο οποίος και γνωμοδότησε σχετικά, στον Άρειο πάγο καθώς και στον διατραπεζικό μεσολαβητή, τράπεζες και ΓΓ φορολογικής διοίκησης.

Γνωρίζω την ευαισθησία σας σε θέματα πρωτογενούς τομέα και ευελπιστώ πως θα πρυτανέυσει   στις αποφάσεις σας η λογική και η νομιμότητα και το πολυπόθητο αλλά και δίκαιο αίτημα (όπως εσείς το χαρακτηρίσατε) για το αγροτικό ακατάσχετο να παραμείνει στα 15.000 που και ο πρώην υπουργός κύριος Βαγγέλης Αποστόλου και ο νυν κύριος Σταύρος Αραχωβίτης μας έχουν υποσχεθεί πολλές φορές. Στο κάτω - κάτω η σοβαρότητα μιας κυβέρνησης κρίνεται από την συνέπεια και την συνέχεα που την διακρίνει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία