Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φορολογικά

Μετά τα ασφαλιστικά ταμεία έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων και για τα χρέη στην εφορία

Μετά τη γενναία ρύθμιση των υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία στην περίπτωση των αγροτών αγγίζει και την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων, προχωράει, όπως όλα δείχνουν και η ρύθμιση για τις 120 δόσεις των οφειλών προς την εφορία.

Syntaxiouxos

Γιάννης Πανάγος

2477
0

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει καταλήξει στη μορφή της προωθούμενης ρύθμισης τα βασικά χαρακτηριστικά της οποίας διαγραφή των προσαυξήσεων σε ποσοστό 85% και επιτόκιο της τάξεως του 5% για το τρέχον υπόλοιπο της οφειλής.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές στον οικονομικό τύπο, ο αριθμός των δόσεων στις οποίες θα ρυθμίζονται οι οφειλές θα είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους του εισοδήματος του φορολογούμενου. Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις. Οι φορολογούμενοι που έχουν υψηλότερο εισόδημα θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις με ελάχιστο αριθμό τις 18 δόσεις τουλάχιστον.

Η ρύθμιση θα προσφέρει διαγραφή προσαυξήσεων έως και 85%, ωστόσο για να γίνει πράξη η διαγραφή ο οφειλέτης θα πρέπει να τηρήσει πλήρως το πρόγραμμα αποπληρωμής των δόσεων.  

Για να ενταχθεί ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις φορολογικές οφειλές του 2019 είτε να τις έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Η σχετική αίτηση για τη ρύθμιση θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της ειδικής εφαρμογής του taxisnet η οποία πρόκειται να τεθεί στη διάθεση των φορολογουμένων. Τέλος, για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση θα πρέπει ο φορολογούμενος να εξοφλήσει την πρώτη δόση της ρύθμισης εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπόθεση γύρω από την οποία παραμένουν εγκλωβισμένη περί τους 80.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξη λόγω αυξημένων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με τον επανυπολογισμό και το κούρεμα της αρχικής οφειλής έως και 65% και των προσαυξήσεων έως και 85%, ο εγκλωβισμένος ασφαλισμένος θα μπορέσει να μειώσει την οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ και επομένως να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία