BACK TO
TOP
Φορολογικά

Τρεις εκπλήξεις στο νέο φορολογικό που κατατίθεται προσεχώς

Για εκπλήξεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

staikour

6
0

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους θεσμούς προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και αν υπάρχει επαρκής χώρος, να ενσωματωθούν τρεις ακόμα ρυθμίσεις.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως αν τελικά πειστούν οι θεσμοί, οι ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο φορολογικό θα είναι καινούριες και δεν θα πρόκειται για βελτιώσεις σε αυτές που ήδη έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά στα έσοδα Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως έχουν υπερβεί το στόχο ενώ για τη διανομή του υπερπλεονάσματος ήταν κατηγορηματικός πως το κόσμο θα είναι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και ο τρόπος διανομής του θα αποφασιστεί με τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως ο κ. Σταϊκούρας σχεδόν απέκλεισε το να δοθεί το υπερπλεόνασμα με τη μορφή Κοινωνικού Eπιδόματος Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται πως η διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες το υπουργείο θα ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για να κατατεθεί στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή των capital controls το 2015 και την τρίτη -αχρείαστη, όπως τη χαρακτήρισε- ανακεφαλαιοποίηση.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως πλέον ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, με τις προκλήσεις ωστόσο να μην έχουν εκλείψει.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτήσουν και να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν τα «κόκκινα» δάνεια που ανέρχονται στα 75 δισ. ευρώ.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία