BACK TO
TOP
Φορολογικά

Παράταση καταβολής οφειλών στην εφορία για πληττόμενους αγρότες

Επιμηκύνεται έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι τυγχάνουν έκτακτης ενίσχυσης.

Agrotes-ofeiles

15
1

Προβλέπεται επίσης και η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής, με απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, αναμένεται ότι θα θεσπιστεί ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για αυτές τις οφειλές , με ευνοϊκές διατάξεις, προκειμένου να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση προχωρά σε μια γενναία και αποφασιστική κίνηση στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.Η καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών των προσώπων αυτών τελούσε ήδη σε αναστολή, διότι αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα που πήραμε και επικαιροποιήσαμε στην πορεία.Έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της πραγματικότητας, προχωρήσαμε σήμερα στην επιμήκυνση του χρόνου καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών τους στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα έως τις 30 Απριλίου του 2021.Πήραμε, παίρνουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε όσα μέτρα χρειαστούν, για να στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-08-2020 12:27Μαρία

Όλο ψέματα. Αφού οι κατασχέσεις συνεχίζονται και δεν μπορούμε εμείς οι κτηνοτρόφοι να σηκώσουμε κεφάλι. Συν του ότι επιβλήθηκε ξανά προκαταβολή για το επόμενο έτος στο ίδιο μέγεθος με την περσινή, πράγμα το οποίο μας καθιστά υπερχρεωμένους για μία ακόμη χρονιά. Ούτε ο κορονοϊός ούτε οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας σώζουν την κατάσταση. Θα αφανιστεί ο κλάδος. Ας τρώτε μετά γάλα με τόνους ορμόνης από τις Ευρωπαϊκές αγελάδες και κρέας κατεψυγμένο από χρόνια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία