BACK TO
TOP
Φορολογικά

Έως 26 Φεβρουαρίου δηλώσεις στην εφορία για παλιές επιδοτήσεις

Μετατίθεται για τις 26 Φεβρουαρίου η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή χειρόγραφων τροποποιητικών δηλώσεων στην εφορία από αγρότες που έλαβαν αναδρομικά επιδοτήσεις προηγούμενων ετών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αρκεί η σχετική βεβαίωση για τα ποσά αυτά έχει εκδοθεί από τον οργανισμό πληρωμών εντός του 2020.

10-11_38

33
1

Σε σχετική της ενημέρωση η ΑΑΔΕ, αποσαφηνίζει ότι οι εν λόγω δηλώσεις υποβάλλονται στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με ψηφιακή απεικόνιση (scan) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με φυσικό φάκελο ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς).

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταληκτική προθεσμία υποβολής των εν λόγω τροποποιητικών δηλώσεων ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2020, ενώ τόσο το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όσο και οι λογιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), επισήμαναν την τελευταία εβδομάδα του 2020τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας έως τον Φεβρουάριο των χειρόγραφων τροποποιητικών δηλώσεων αγροτών, με επιστολές προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή.

 

Παράλληλα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων παρατείνονται και οι:

- Δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

- Δηλώσεις φορολογούμενων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2020 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή (σχετ. ΠΟΛ.1201/2017 άρθρο 5).

- Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ. λ .π. εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2020.

- Τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην Α.Α.Δ.Ε., μηνιαίου ή ετήσιου, από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, και οι οποίες θεωρούνται εμπρόθεσμες, εφόσον η βεβαίωση από τον φορέα εκδόθηκε ή τροποποιήθηκε εντός του 2020.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-01-2021 15:48ΕΛΕΝΗ

Επιδότηση του 2019 που εισπράχθηκε το 2020και δεν έχει ακόμα εκδοθεί βεβαίωση από ΟΠΕΚΕΠΕ ..πότε θα κάνουμε τροποποίηση ;έως 26/2/2020 η όταν εκδοθεί η βεβαίωση από ΟΠΕΚΕΠΕ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία