BACK TO
TOP
Φορολογικά

Ενημέρωση στοιχείων επικοινωνίας με ΑΑΔΕ

Με τις πλατφόρµες να δηµιουργούνται σωρηδόν καθηµερινά, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να φροντίσουν να είναι ενηµερωµένα τα στοιχεία επικοινωνίας τους µε όλους τους φορείς.

24_6_2

1391
0



Γιώργος Παπαδημητρίου
Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων) Νομού Καρδίτσας

Όλες οι ειδοποιήσεις έρχονται µε email. Μέχρι τώρα στους περισσότερους ήταν δηλωµένα τα στοιχεία του λογιστή τους, όµως µε την τροµακτική ροή των ειδοποιήσεων στους πολίτες, τα email που πηγαίνουν στο λογιστή τα διαγράφουµε. Και πολύ καλά κάνουµε διότι δεν είµαστε προσωπική γραµµατειακή υποστήριξη κανενός.

Συνεπώς θα πρέπει ο καθένας από τους πολίτες να προχωρήσει άµεσα στον έλεγχο των στοιχείων επικοινωνίας µε την ΑΑ∆Ε, τον ΕΦΚΑ και όποια άλλη Υπηρεσία έχει συναλλαγές, γιατί µπορεί κάποια ειδοποίηση να είναι σηµαντική και να χάσει ηµεροµηνίες εντός των οποίων θα έπρεπε να υλοποιήσει κάποιες εργασίες.

Η διαδικασία ενηµέρωσης των στοιχείων επικοινωνίας περιγράφεται πιο κάτω, είναι απλή, γίνεται µε τους κωδικούς taxis. ΠΡΟΣΟΧΗ: γίνεται µε τους κωδικούς Taxis γράφω, δεν γράφω ότι «τους κάνει ο Λογιστής». Φροντίστε να έχετε ο καθένας το email του και να προχωρήσετε στην επικαιροποίηση για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο µέλλον.









  1. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τα πεδία και για τα τηλέφωνα και αφού τελειώσετε, τσεκάρετε το πεδίο «Πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούµενων στοιχείων» και επιλέγετε «Αποθήκευση Επιβεβαίωσης». είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβληµα.



Η ηλεκτρονική γραφειοκρατία καλά κρατεί

Καταργήθηκε σχεδόν από όλες τις Υπηρεσίες, η δυνατότητα να προσέρχεται ο πολίτης µε φυσική παρουσία. Η υποτιθέµενη δυνατότητα που έχει «παρακαλώ να κλείσετε ραντεβού ηλεκτρονικά», τον ταλαιπωρεί καθηµερινά και τον αναγκάζει να τσακώνεται µε κάθε ευκαιρία. Αλήθεια, οι φωστήρες που τα προτείνουν αυτά είναι Υπηρεσιακοί παράγοντες; Και αν ναι, έχουν δει πόσοι από τους εργαζοµένους στις ∆ηµόσιες Υπηρεσίες έχουν τις γνώσεις που απαιτούν να γνωρίζουν οι πολίτες; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία