BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ανησυχία για ενισχύσεις σε περίπτωση μεταφοράς της τρέχουσας ΚΑΠ

Ερωτήματα γύρω από τις άμεσες πληρωμές εγείρει το ενδεχόμενο η τρέχουσα ΚΑΠ να μεταφερθεί και στην επόμενη, μετά το 2020 περίοδο.

sean-1024x515

Πέτρος Γκόγκος

0
0

Την πιθανότητα αυτή έφερε ξανά στη δημόσια συζήτηση ο Ιρλανδός Ευρωβουλευτής Σηάν Κέλλυ, ο οποίος εξήγησε πως η πολυσυζητημένη και αναμενόμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ αναπόφευκτα θα καθυστερήσει εξαιτίας του πιεσμένου προγράμματος των Βρυξελλών ενόψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Ο ίδιος υποστήριξε πως το σύστημα των άμεσων πληρωμών θα παραμείνει ως έχει προς το παρών, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις πληρωμές που προβλέπονται στα πλαίσια του δεύτερου πυλώνα. «Αυτό που προβληματίζει είναι το ύψος των πληρωμών, αφού αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί εκ νέου, ενώ μάχη θα δοθεί και για τις προϋποθέσεις», υποστήριξε ο κ. Κέλλυ σε ιρλανδικό μέσο ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή προκάλεσαν την ανησυχία ιρλανδικών συνεταιριστικών οργανώσεων όπως μεταδίδει το agriland.ie, με τους εκπροσώπους των οποίων να δηλώνουν ανήσυχοι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κέλλυ υποστήριξε πως η κατάσταση δεν αναμένεται να είναι τόσο καταστροφική όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η  Ιρλανδική Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων (ICSA) υποστηρίζει πως «εφόσον σε αυτό το σημείο μια μεταφορά της ΚΑΠ 2014-2020 είναι αναπόφευκτη στην επόμενη προγραμματική περίοδο, η βασική μας ανησυχία είναι  το εάν ο προϋπολογισμός θα διατηρηθεί στα τωρινά επίπεδα». Ο Πατ ΜακΚόρμακ, πρόεδρος της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας Προμηθευτών Γάλακτος (ICMSA), υποστήριξε στο ίδιο μέσο ότι τα κράτη μέλη θα χρειαστεί να καλύψουν το κενό του Brexit, τουλάχιστον για το διάστημα που οι κανονισμοί της τρέχουσας ΚΑΠ θα μεταφερθούν στην επόμενη επταετία. «Είναι ζωτικής σημασίας, οι πληρωμές των αγροτών να παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. ΜακΚόρμακ. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά