BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Τα αγροπεριβαλλοντικά των στρατηγικών της ΚΑΠ στο Συμβούλιο

Τα στρατηγικά σχέδια στο κομμάτι της πράσινης αρχιτεκτονικής βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα των υπουργών γεωργίας της ΕΕ, οι οποίοι συναντιούνται σήμερα Δευτέρα 15/4/2019 στο κτήριο Justus Lipsius, την έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

agrifish

15
0

Το συμβούλιο  αναμένεται ακόμα να εστιάσει σε μια γενικότερη συζήτηση για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020 και το πακέτο μεταρρυθμίσεων της.

Απόψεις θα ανταλλάξουν οι υπουργοί και πάνω στην τελική έκθεση της ομάδας εργασίας για την Ύπαιθρο της Αφρικής. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας συστάθηκε τον Απρίλιο του 2018, με σκοπό την προετοιμασία συγκεκριμένων προτάσεων στο πώς η ΕΕ θα μπορούσε να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα της αφρικανικής ηπείρου καθώς και με το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί εκεί ο ρόλος της ΕΕ μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας και ενδυνάμωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Τέλος οι υπουργοί αναμένεται να ενημερωθούν για ζητήματα σχετικά με την έρευνα στον τομέα της γεωργίας, μια κοινοτική οδηγία για τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας με εφαρμογή κατά τη νέα προγραμματική περίοδο αλλά και γι την αποψίλωση των δασών και την υποβάθμιση των δασικών οικοσυστημάτων.

Νομοθετικές πράξεις που εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας

Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα δέσμη νομοθετικών πράξεων σχετικά με τις εκπομπές CO2 από αυτοκίνητα, κοινούς κανόνες στην αγορά φυσικού αερίου, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, κανόνες για τις συμβάσεις πωλήσεων προϊόντων και ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο και σε καταστήματα, και το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Αυτό αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα των εντατικών διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, ενόψει της λήξης της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά