BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Προίκα την εξωτερική σύγκλιση άφησε η απερχόμενη Ευρωβουλή

Μόνιμο μηχανισμό ποσοστώσεων, αύξηση των ετών για το πριμ στα δικαιώματα νέων αγροτών και περισσότερα κονδύλια για επενδύσεις, ψήφισε η Επιτροπή Γεωργίας

1_Evrovouli

Γιώργος Κοντονής

18
0

Ψηφίζοντας περίπου 7.000 τροπολογίες πριν κάτσει στα έδρανα η νέα φουρνιά, η Eπιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής,  πρότεινε στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ την πλήρη εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων, την αύξηση των ετών στα επτά που θα λαµβάνουν πριµ στα δικαιώµατά τους οι νεαροί αγρότες, δέσµευση περισσότερων κονδυλίων για επενδύσεις και έναν µόνιµο µηχανισµό ποσοστώσεων ανά αγροτικό κλάδο.

Οι συγκεκριµένες προτάσεις που εγκρίθηκαν από τους ευρωβουλευτές αναµένεται τώρα να εξεταστούν διεξοδικά από το Κοινοβούλιο ως σύνολο. Αυτό µπορεί να συµβεί µόνο µετά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης και 26ης Μαΐου, σηµειώνει σχετικό έγγραφο της Ευρωβουλής. Η ∆ιάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος του ΕΚ και ηγέτες των πολιτικών οµάδων) µπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να διαβιβάσει το κείµενο στην ολοµέλεια. ∆ιαφορετικά, η νέα Επιτροπή Γεωργίας θα πρέπει να επανεξετάσει τα ζητήµατα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 24 Μαΐου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά