BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Επίσημη πρώτη για Φινλανδία και Βορίδη, το Συμβούλιο Γεωργίας

Οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας της φινλανδικής προεδρίας στον αγροτικό τομέα και την αλιεία θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο υπό την Φιλανδική Προεδρία.

leppa2

23
0

Η ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνόδου των υπουργών περιλαμβάνει και συζήτηση για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020, κατά την οποία οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κλιματικές πτυχές της δέσμης μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020. Το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για το έργο της ομάδας υψηλού επιπέδου για τη ζάχαρη που δημιούργησε η Επιτροπή για να διενεργήσει διεξοδική αξιολόγηση του τομέα της ζάχαρης σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συμβούλιο αυτό. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους προ ολίγων ημερών, μαζί του θα βρίσκονται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Στόχος της νέας κυβέρνησης, τόνισε, είναι η διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό. Σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους του ιδίου κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως ένας από αυτούς είναι η μείωση στη φορολογία των συνεργατικών σχημάτων, κάτι για το οποίο -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «έχουμε ψηφιστεί». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει ήδη μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, λέγοντας του ότι θέλει να το δει μέσα από τη δέσμη του προϋπολογισμού.

 


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά