BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Επίσπευση ενισχύσεων 1 δις ζητά από Κομισιόν η Γαλλία λόγω ξηρασίας

Η Γαλλία θα ζητήσει από την κομισιόν να επισπεύσει την πληρωμή ενός δις ευρώ επιδοτήσεων για να βοηθηθούν οι αγρότες της και να καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ξηρασία που βλάπτει σοδειές και βοσκοτόπια, την ώρα που υπάρχουν φόβοι για περεταίρω ζημιές αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός γεωργίας της Γαλλίας τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου.

french_minister

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

14
0

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτήν την εβδομάδα στη Γαλλία αναμένεται να επιμηκύνουν τις συνθήκες ξηρασίας που έχουν τους τελευταίους μήνες σοβαρό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς, από την αγροτική παραγωγή μέχρι την παραγωγή ενέργειας σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και έχουν οδηγήσει σε περιορισμούς στη χρήση νερού σε 73 περιοχές.

Ξηρασία είχε πλήξει σοβαρά και πέρυσι την παραγωγή δημητριακών στην μεγαλύτερη παραγωγό χώρα της ΕΕ.  

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες να περάσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές, ειδικά εκείνους που αγωνίζονται να ταΐσουν τα ζώα τους ή χρησιμοποιούν ήδη αποθέματα τροφών που έπρεπε να διατηρηθούν για το φθινόπωρο και το χειμώνα», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Didier Guillaume στο Le Parisien.

«Γενικά, το 50% της ενίσχυσης που συνδέεται με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Θα ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει το ποσοστό αυτό από 50% σε 70% μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Αυτό θα αντιπροσωπεύει 1 δισ. Ευρώ επιπλέον προκαταβολής μετρητών», δήλωσε ο Guillaume.

Η Γαλλία είναι μακράν ο μεγαλύτερος δικαιούχος της ΚΓΠ με συνολικά πάνω από 9 δισ. Ευρώ ετησίως.

Ο Guillaume επισκέφθηκε ένα αγρόκτημα στην κεντρική Γαλλία το πρωί της Δευτέρας. Η μεγαλύτερη ένωση αγροτών της Γαλλίας, η FNSEA, χαιρέτισε την κίνηση, αλλά φοβάται πως θα έρθει πολύ αργά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά