BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ενίσχυση ανά ζώο, όχι ανά εκτάριο εξέτασαν στο Συμβούλιο Γεωργίας

Την πεποίθησή του πως τα οικο-προγράµµατα των άµεσων ενισχύσεων θα έχουν µεγάλη επιτυχία, αρκεί να επικοινωνηθούν σωστά προς τους αγρότες, έχει εκφράσει ο Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

_0826A61C-9781-1B4E-B117-C75B151B7B35_

Γιώργος Κοντονής

13
0

«Είµαστε ανοιχτοί για αλλαγές. Πρέπει να αποσαφηνιστούν τα οικο-προγράµµατα. Είχα πολλές συζητήσεις και ξέρω πως οι αγρότες περιµένουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά», σηµείωσε συγκεκριµένα. Το συγκεκριµένο µοντέλο ενισχύσεων αναµένεται να συζητηθεί και στο συµβούλιο υπουργών Γεωργίας 16-17 ∆εκεµβρίου, µε την προεδρία να σηµειώνει το µεγάλο ενδιαφέρον µεταξύ των κρατών µελών όσον αφορά τις δυνατότητες που παρέχουν.


Ιδιαίτερη έµφαση στις συζητήσεις γύρω από αυτό το νέο µέσο δίνεται γύρω από:

  •    Τον υποχρεωτικό ή προαιρετικό χαρακτήρα τους, ζήτηµα για το οποίο οι αντιπροσωπίες εξακολουθούν να έχουν αποκλίνουσες απόψεις·
  •    Τις δυσκολίες στον σχεδιασµό των νέων αυτών µέσων εκ των προτέρων, καθώς τα κράτη µέλη φοβούνται ότι η υπερβολική (ή ανεπαρκής) χρήση των οικολογικών προγραµµάτων από τους γεωργούς µπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πόρων·
  •   Η Προεδρία αποσαφήνισε προηγούµενες προτάσεις για την παροχή στήριξης όχι µόνο ανά εκτάριο αλλά και ανά µονάδα ζωικού κεφαλαίου, καθώς και για την κάλυψη του κόστους συναλλαγής· οι εν λόγω προτάσεις έτυχαν θετικής υποδοχής από τις αντιπροσωπίες.
  •  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά