BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ακυρώθηκε το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της 25ης Ιανουαρίου

Mε μια λακωνική ανακοίνωση το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση των υπουργών γεωργίας του μπλοκ, προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ακυρώθηκε.

_151517AE-F1B1-0644-AB30-59B4A253BEC5_

18
0

Η συνάντηση θα γινόταν στις Βρυξέλλες και θα ήταν η πρώτη για το νέο έτος αλλά και επί προεδρείας της Πορτογαλίας. Σε αυτό αναμενόταν να ανασυνταχθούν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ σύμφωνα με την πρόοδο των τριμερών συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο δίμηνο αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε αποσαφηνιστεί ο λόγος της ακύρωσης, καθώς επίσης και αν η συνάντηση επρόκειτο να μετατεθεί σε κάποια επόμενη ημερομηνία εντός του Ιανουαρίου ή οι υπουργοί γεωργίας της ΕΕ θα συσκεφτούν τον Φεβρουάριο που είναι η επόμενη προγραμματισμένη σύνοδος.

Σημειώνεται ότι το συμβούλιο συνεδριάζει μια φορά το μήνα, ενώ τον τελευταίο χρόνο το ραντεβού ήταν σε πολλές περιπτώσεις «διαδικτυακό» λόγω της συνθήκης της πανδημίας.

 Λήξη τριμερών συζητήσεων για την ΚΑΠ εντός εξαμήνου

Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις πάνω στη μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος εξαμήνου, με την Μαρία ντο Σέου Αντούνες να χρεώνεται το δύσκολο έργο της διατήρησης των θέσεων των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στα τελικά κείμενα. Αυτή είναι άλλωστε και η γραμμή που έλαβε η  Πορτογαλίδα υπουργός από την απελθούσα του προεδρείου Γερμανίδα, Γιούλια Κλόκνερ. Η Πορτογαλία ανέλαβε την προεδρεία της ΕΕ στις αρχές του έτους και η Μαρία ντο Σέου Αντούνες επρόκειτο να «διαιτητεύσει» το πρώτο Συμβούλιο των υπουργών γεωργίας της ΕΕ την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, που όμως ακυρώθηκε.

Στους ειδικούς στόχους της εξάμηνης θητείας της περιλαμβάνεται και ο συντονισμός των κρατών μελών ώστε να προσαρμοστούν στις προτεραιότητες που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ίδια σε δηλώσεις της εξηγεί πως στον πολιτικό διάλογο που ξεκινά θα επιχειρήσει να κατευθύνει τις συζητήσεις ώστε να διαμορφωθούν κοινοί στόχοι για μια «δίκαιη, πράσινη και πιο ψηφιακή» ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγή.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά