BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Πίσω από κλειστές πόρτες οι τριμερείς συζητήσεις για τη νέα ΚΑΠ, εκτός ύλης στο Συμβούλιο υπουργών

Εμπόριο αγροτικών προϊόντων και δικαιώματα αλιείας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν τους βασικούς άξονες της συζήτησης στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών γεωργίας της ΕΕ την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Σε αυτό θα παρουσιάσει η πορτογαλική προεδρία την ατζέντα της για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

11001-door_1_630w_tn

60
1

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την δια ζώσης συνάντηση των υπουργών γεωργίας του μπλοκ στις Βρυξέλλες, κάτι που ωστόσο ακυρώθηκε με το Συμβούλιο να γίνεται διαδικτυακά. Σε αυτό το πρώτο Συμβούλιο του έτους, τα ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, μαζί με την κατάσταση στον χοιροτροφικό τομέα της ΕΕ έχουν τοποθετηθεί από την προεδρία σε δευτερεύοντα κύκλο συζητήσεων.

Στο κομμάτι της ΚΑΠ, φαίνεται πως πράγματι δεν υπάρχουν ακόμα πολλά να συζητηθούν σε επίπεδο υπουργών γεωργίας, αφού ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί εξελίξεις από το επίπεδο των τριμερών συζητήσεων. Το απόγευμα της 25 Ιανουαρίου αναμένεται να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις αναφορικά με την πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ Κομισιόν, Συμβουλίου και Ευρωβουλής, με πολλούς σε αυτήν τη φάση να ασκούν κριτική για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πληροφόρηση, αφού οι συζητήσεις γίνονται σε «off the record» περιβάλλον.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2021 12:23Μάνος

Δώστε νέα δικαίωμα, και σοβαρά επιχειρήματα στους αγρότες που είναι κάτω τον 40 ετών.. Έχουν δικαίωμα και αυτοί να ζήσουν στην Ελλάδα.. Με τα λόγια δουλειά δεν γίνεται.. Θα σβήσει η αγροτική..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά