BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Μεγαλύτερη βασική, μικρότερο ή και καθόλου πρασίνισμα στην ΚΑΠ

Περισσότερη βασική το 2023, αλλά χωρίς πρασίνισµα.

stella

Γιώργος Κοντονής

264
7

Στην τσέπη που έµπαινε η βασική ενίσχυση ίσως οι αγρότες βλέπουν περισσότερα, αλλά εκείνη που έµπαινε το πρασίνισµα θα είναι άδεια. Αυτή είναι η πραγµατικότητα, µε την οποία θα βρεθεί αντιµέτωπο σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων αγροτών µε τη νέα ΚΑΠ, µε το χρηµατοδοτικό σχήµα µε βάση το οποίο θα πληρώνονται τις άµεσες ενισχύσεις, να αποτελεί την πιο σηµαντική αιχµή του Στρατηγικού Σχεδίου. Η βασική ενίσχυση φυσικά θα παραµείνει λαµβάνοντας τη «µερίδα του λέοντος» από τον εθνικό φάκελο µε το ποσοστό της να αναµένεται να ανέβει από το 60% κοντά στο 70%. ∆ηλαδή για παράδειγµα ένας παραγωγός µε δικαιώµατα

των 1.000 ευρώ θα έχει πλέον δικαιώµατα των 1.200 ευρώ. Ωστόσο, το πρασίνισµα της τάξεως των 480 ευρώ το ∆εκέµβριο δεν θα µπαίνει.

Αντί αυτού θα πρέπει να ακολουθεί καλλιεργητικά πρωτόκολλα αυστηρά, αν θέλει να λάβει ένα ποσό που έχασε από το πρασίνισµα µέσω των νέων οικολογικών ενισχύσεων.

Ακόµη ένα συµπλήρωµα στη βασική, υπό προϋποθέσεις

θα έχει να περιµένει από την αναδιανεµητική ενίσχυση. Την Άνοιξη, τα πράγµατα ίσως είναι πιο καθαρά για το µέλλον του Εθνικού Φακέλου, καθώς τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί τα κείµενα και για τη νέα ΚΑΠ.

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

20-02-2021 14:07Μάριος Μακρής

Υπάρχει περίπτωση το χαμένο ποσοστό απο το πρασινισμα να ανακτηθεί μέσα από την εφαρμογή των νέων οικολογικών πρωτοκόλλων?

Απάντηση

16-02-2021 14:15Γιωργος

Ε βεβαια,οταν ειναι να δωσουν,κοβουν απο παντου.οταν ειναι να πληρωθουν οι ιδιοι οι κηφηνες και παραγοντες ραβουν στα μετρα τους μισθους και μπονους!!!!!!τρισαθλιοι βρωμιαρηδες.

Απάντηση

16-02-2021 08:07Μπαμπης

Η συνδεδεμένη στα όσπρια πότε θα πληρωθεί; Γιατί δεν γράφεται ότι το 2020 17 Φεβρουαρίου ήταν στους λογαριασμούς των αγροτών.

Απάντηση

15-02-2021 21:55Δημήτρης Μουτζούρης

Τα μισά θα μας τα πάρουν με τους δασικούς χάρτες με το έτσι θέλω (χούντα) θα κόψουν το πρασινησμα μας κούρεψαν τόσα χρόνια τη βασικη μήπως να μας τα πάρουν όλα και να κανουν μια κλειστη δομή να μας ταιζουν και τα 400ε να η ανάπτυξη ξένη στον τόπο μας

Απάντηση

15-02-2021 17:01Stayros Gialamatzis

Πότε θα μας πληρώσετε το υπόλοιπο της ΚΑΠ? ελαιος!

Απάντηση

15-02-2021 16:51Ζωή Κίτσου

Τα αυστηρά καλλιεργητικά πρωτόκολλα της νέας ΚΑΠ πότε θα γνωστοποιηθούν? Οι νέες οικολογικές ενισχύσεις θα δίνονται με βάση ποιες προδιαγραφές και πώς θα ελέγχονται οι καλλιεργητές με οικολογική συνείδηση. Να σας ενημερώσω ότι η ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε υποστεί μείωση σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια σε ποσοστό 30% από το σύνολο των αγροτών, χωρίς να γνωστοποιηθεί ο λόγος. Σήμερα προβαίνουν και πάλι σε μείωση με την δικαιολογία της πράσινης ανάπτυξης. Ποιος θα ενημερώσει τους καλλιεργητές τους τρόπους που θα οδηγηθούν στην οικολογία? Όταν τα κόστη καλλιέργειας είναι δυσβάσταχτα για τους περισσότερους αγρότες εκτός των ελαχίστων που χρησιμοποιούν οικονομίες κλίμακας. Ποιος θα επωμιστεί το κόστος μιας οικολογικής καλλιέργειας? Ακούει κανείς?

Απάντηση

15-02-2021 09:27Γιαννης

Το υπόλοιπο 3% και το 10% νεαρών γεωργών πότε θα μπούνε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά