BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Εκτός εξισωτικής και περιοχές της Αργολίδας, λέει ο Ανδριανός

Εκτός της εξιδρωτικής αποζημίωσης θα μείνουν λόγο του νέου χάρτη της εξισωτικής πολλές περιοχές της Αργολίδας σύμφωνα με όσα αναφέρει σε παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός.

andrianos_boyleytis_argolidas

Χρήστος Διαμαντόπουλος

11
0

Ειδικότερα σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό περιοχών της Αργολίδας από τις εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται σε διαβούλευση με προβλεπόμενη εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2019 εξαιρούνται από ενισχύσεις εξισωτικών αποζημιώσεων περιοχές της Αργολίδας όπως Αδάμι, Αρκαδικό, Δίδυμα, Δήμαινα, Επίδαυρος, Ηλιόκαστρο, Κρανίδι, Λυγουριό, Μαλανδρένι, Μπόρσα, Σχοινοχώρι, Τραχειά και Φούρνοι.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς αυτών των περιοχών, οι οποίοι ήδη δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης απέναντι στα υψηλά κόστη παραγωγής και τις υποχρέωσεις έναντι του κράτους, αλλά και τις χαμηλές τιμές παραγωγού. Επίσης, θα έχει εκτός των άλλων και αρνητικές επιπτώσεις για την ένταξη των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο υπουργός

- Ποιος είναι ο λόγος της εξαίρεσης των ως άνω περιοχών της Αργολίδας από τις εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις.

- Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί η σημαντική απώλεια εισοδήματος που συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους των περιοχών αυτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία