BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Στη Βουλή το θέμα της εξαίρεσης των αγροτών του Έβρου από τα de minimis

Για εξαίρεση των αγροτών του Έβρου από τις αποζημιώσεις των de minimis έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

voskos_evros_de_minimis

8
0

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δυστυχώς, το Υπουργείο υποστήριξε ότι οι παραγωγοί του Έβρου, που επληγήσαν σοβαρά από τις πλημμύρες του Μαρτίου και την παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας που ακολούθησε, μένουν εκτός της ευεργετικής διαδικασίας, επειδή έχει δοθεί ήδη ένα μεγάλο μέρος του ποσού των 109.260.000 €  της περιόδου 2014-18 που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Ε.Ε για τη Χώρα μας.

«Το παράδοξο είναι ότι το Υπουργείο απέφυγε στην απάντησή του να παρουσιάσει αναλυτικά τα ποσά και που έχουν αυτά έχουν διατεθεί.

Γι’ αυτό ο Βουλευτής καλεί τον Υπουργό στην Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει απαντήσεις στους αγρότες του Νόμου.

Συγκεκριμένα τον ρωτάει ποιο είναι το υπόλοιπο ποσό που απομένει, βάσει και των χρημάτων που δικαιούται η χώρα μας, κι αν θα επανεξετάσει την ενεργοποίηση του Κανονισμού και για τους αγρότες του Έβρου που υπέστησαν μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Επίσης, από που θα αποζημιωθούν οι αγρότες του Νομού, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί ο Κανονισμός de minimis, κι αν ο Υπουργός σκέφτεται να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ», αναφέρει ο βουλευτής Έβρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία