BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Μέτρα προστασίας καταναλωτών και καλλιεργειών από τη διάθεση παράνομων φυτοφαρμάκων ζητά ο Κεγκέρογλου

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών και των καλλιεργειών από τη διάθεση παράνομων φυτοφαρμάκων, ζητά με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

kegeroglou

11
0

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται και στη Κρήτη από την διάθεση των ληγμένων φυτοφαρμάκων τα οποία, εκτός από αναποτελεσματικά για τις καλλιέργειες είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών.

Επιπλέον στη Κρήτη, όπως συνεχίζουν τα ίδια τα δημοσιεύματα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εισαγωγές των παράνομων φυτοφαρμάκων  από τις τρίτες χώρες αλλά και οι μεγάλες ποσότητες ληγμένων φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σε αποθήκες.

Επειδή το ΓΕΩΤΕΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει τις διαμαρτυρίες του  για την έκταση της διακίνησης των παράνομων φυτοφαρμάκων και

επειδή  πρόκειται για αμφιβόλου προελεύσεως προϊόντα με σοβαρές επιπτώσεις στη υγεία των πολιτών και στο ευρύτερο περιβάλλον.

Ερωτάσθε  κ.κ Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών και  να προστατευθεί το περιβάλλον από την διάθεση ληγμένων φυτοφαρμάκων ;

2.Τι άλλα μέτρα θα λάβετε ώστε να διασφαλιστεί η κυκλοφορία μόνο νόμιμων φυτοφαρμάκων, τα οποία είναι αποτελεσματικά για τις καλλιέργειες και ακίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών; »

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία