BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Καταγραφή ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κρήτης ζητά ο Κεγκέρογλου

Την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί και αποκατάσταση των υποδομών ζητά με ερώτησή του τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

kegeroglou_2

0
0

Σύμφωνα με τον βουλευτή τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση  που εκδηλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης από τα Χανιά ως το Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε ζωικό αλλά και φυτικό κεφάλαιο (ελιές και άλλες καλλιέργειες). Επιπλέον, όπως τονίζει, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές  σε υποδομές σε Δήμους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση  που εκδηλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης από τα Χανιά ως το Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε ζωικό αλλά και φυτικό κεφάλαιο (ελιές και άλλες καλλιέργειες).

  • Επιπλέον, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές  σε υποδομές σε Δήμους (οδικό, αρδευτικό, υδρευτικό δίκτυο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια) ενώ παράλληλα σημειώθηκαν κατολισθήσεις στους δρόμους.
  • Επίσης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, αιρετοί και πολίτες, πλημμύρισαν ακόμη και σπίτια.
  • Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές, το μέγεθος των οποίων θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και
  • επειδή οι αγρότες και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την έντονη βροχόπτωση.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την εξατομίκευση τους, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες- κτηνοτρόφοι;

Θα χρηματοδοτήσετε τους πληγέντες Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές;

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία