BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Υποχρέωση του προέδρου του ΕΛΓΑ ο ορισμός των ανταποκριτών

Τον ορισμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ απευθείας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής,  ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

agronom

59
0

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική τροπολογία "Ως ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ορίζονται με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, μετά από πρόταση των οικείων δημάρχων, δημοτικοί υπάλληλοι. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ιδιαίτερα απομακρυσμένων από την έδρα του δήμου δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ως ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α δύνανται να ορίζονται με τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου και άλλα πρόσωπα όπως μέλη του οικείου συμβουλίου του ΟΤΑ ή προτεινόμενα από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών".

Σχετικά με το θέμα σε σχετική ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα (που είναι μεταξύ των βουλευτών που κατέθεσαν την τροπολογία), αναφέρει: «Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία ως ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε κάθε δήμο, ορίζονται  δημοτικοί υπάλληλοι, τους οποίους προαιρετικά προτείνει ο δήμαρχος και εγκρίνει ο Πρόεδρος του οργανισμού.

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας παρατηρήθηκε αδυναμία ορισμού υπαλλήλου ως ανταποκριτή, είτε από την έλλειψη συνεργασίας με το δήμο, είτε λόγω έλλειψης δημοτικών υπαλλήλων, κυρίως σε απομακρυσμένους μικρούς δήμους ή τοπικές κοινότητες.

Με την τροπολογία και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αγρότες, ο Δήμος υποχρεούται πλέον να ορίσει ανταποκριτή του ΕΛΓΑ. Στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, ως ανταποκριτής μπορεί να οριστεί μέλος του τοπικού συμβουλίου ή και μέλος προτεινόμενο από τον οικείο αγροτικό συνεταιρισμό.

Είναι προφανές ότι με την παρούσα τροπολογία, θα μειωθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, στις περιπτώσεις όπου αυτές προκύπτουν από τη μη έγκαιρη ενημέρωση του οργανισμού», αναφέρει η κα. Βράντζα.

Δείτε εδώ την σχετική τροπολογία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία