BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Σχηματοποιούν τη γεωργία μετά το 2020 στο άτυπο της Αυστρίας

Στο κρίσιμο ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 θα εστιάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις 23-25 Σεπτεμβρίου στην πόλη Schloss Hof στην κάτω Αυστρία.

symboulio-atypo-austria

Ελένη Δούσκα

0
0

Εκτός από τη συνάντηση καθεαυτή, που θα εστιάσει σε τοπικά θέματα σχετικά με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, οι υπουργοί θα επισκεφθούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου διάφορες αγροτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Bucklige Welt, οπότε θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ να έχουν καλύτερη εικόνα της δομής και της ποικιλομορφίας της αυστριακής γεωργίας.

Η συζήτηση των υπουργών στις 25 Σεπτεμβρίου θα επικεντρωθεί στο θέμα της «ΚΑΠ μετά το 2020 – Δίνοντας σχήμα στο μέλλον των κρίσιμων αγροτικών περιοχών και στην ποιοτική παραγωγή τροφίμων στην ΕΕ». Οι συμμετέχοντες θα διαβουλευθούν τόσο για τη σημασία των εργαλείων που δίνει η ΚΑΠ, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικογενειακές επιχειρήσεις όσο και για την προώθηση βιώσιμης παραγωγής υψηλής ποιότητας τροφίμων παράλληλα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Ευρωπαίων αγροτών.



Τη χώρα εκπροσωπούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Για το θέμα της ποιότητας του φαγητού θα μιλήσει και η καταξιωμένη Αυστριακή μάγειρας Sarah Wiener ενώ θα κάνει δήλωση στην οποία θα παρουσιάσει την οπτική της επιτυχημένης επιχειρηματία στους υπουργούς Γεωργίας.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου > 09:00 – 17:30

Επίσκεψη στην οργανική φάρμα Eis-Greissler και στο εργοστάσιο παρασκευής παγωτού: Königsegg 25, 2851 Krumbach

Γεύμα των εκπροσώπων του τύπου, των υπουργών Γεωργίας και του Επιτρόπου Phil Hogan, που θα το διαδεχθεί επίσκεψη στη φάρμα με κατσίκια Ziegenhof Mandl: Pengersdorf 7, 2813 Lichtenegg

19:00 – 22:00 Γεύμα σε παραδοσιακή αυστριακή ταβέρνα συνοδεία κρασιού

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

08:45 Άφιξη των υπουργών Γεωργίας στο Schloss Hof

09:00 – 12:00 Σεμινάριο: ‘Η Αυστρία σαν υπόδειγμα παρασκευής σόγιας’

09:15 Ολομέλεια των υπουργών Γεωργίας

09:45 – 12:00 Δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης «Γιατί τρώμε με τον τρόπο που τρώμε;»

13:15 Συνέντευξη Τύπου > Elisabeth Köstinger και Phil Hogan

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία