BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Στον Τραμπ για υπογραφή το Farm Bill μετά την έγκριση Κογκρέσου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε την τελική εκδοχή του Νομοσχεδίου για τη Γεωργία (Farm Bill 2018) την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, πριν συνέλθει με νέα σύνθεση το Κογκρέσο την καινούρια χρονιά. Το Νομοσχέδιο που πέρασε τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία με ισχυρή διακομματική υποστήριξη κατευθύνεται στο γραφείο του Αμερικανού Προέδρου για να το υπογράψει. Στη Γερουσία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν την Τρίτη 87 υπέρ, 13 κατά και στη Βουλή ήταν 369 υπέρ και 47 κατά.

auscapitolwashingtondc

13
0

Το πενταετές Νομοσχέδιο για τη Γεωργία είναι μια υψηλής βαρύτητας νομοθετική πρωτοβουλία που ρυθμίζει μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η γεωργία, η κτηνοτροφία, η διατροφή, η οικολογική προστασία (conservation), το εμπόριο, η ενέργεια, η δασοκομία.

Η υπερψήφισή του έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια σύνθεσης των διαφορετικών προτάσεων που είχαν κάνει η Βουλή και η Γερουσία νωρίτερα φέτος. Η τελική εκδοχή κινείται πιο κοντά στις προτάσεις της Γερουσίας και αφήνει στην άκρη ζητήματα στα οποία υπήρχαν διαφωνίες στην εκδοχή της Βουλής, όπως η πρόταση που υποστηριζόταν και από τον Αμερικανό Πρόεδρο, για εισαγωγή αυστηρότερων εργασιακών προϋποθέσεων για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (Supplemental Nutrition Assistance Program), που είναι περισσότερο γνωστό ως “κουπόνια σίτισης” (food stamps). Ακόμη, κάποιες αλλαγές που αφορούσαν τη δασοκομία και είχε εισάγει η εκδοχή του νομοσχεδίου της Βουλής δεν συμπεριλήφθηκαν στο τελικό.

Στο Νομοσχέδιο Γεωργίας του 2018, υπάρχει πρόβλεψη για πιο ελαστική κάλυψη των κτηνοτρόφων και επενδύονται 300 εκατομμύρια δολάρια στην πρόληψη και αντιμέτωπιση ασθενειών στα ζώα και ζιζανίων. Δίνει λύσεις σε θέματα όπως η πρόσβαση σε γρήγορο Ίντερνετ, το άγχος των αγροτών και η καταφυγή σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας καθώς η επιδημία χρήσης οπιούχων στις αγροτικές περιοχές. Συμπεριλαμβάνεται, επιπλέον, νομοθετική ρύθμιση για νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης.

Οι επικεφαλείς των Επιτροπών Γεωργίας στη Βουλή και τη Γερουσία – ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόσωπος Mike Conaway από το Τέξας, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Pat Roberts από το Κάνσας, ο αντιπρόσωπος των δημοκρατικών Collin Peterson από τη Μιννεσότα και η γερουσιαστής των δημοκρατικών Debbie Stabenow διαπραγματεύτηκαν το συμβιβαστικό νομοσχέδιο.


Πηγή: cnn.com / φωτο: Mandel Ngan/AFP/Getty Images, cnn.com


Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το προηγούμενο σχετικό άρθρο του agronews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία