Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Φοροελαφρύνσεις και στήριξη συνεταιρισμών στις δεσμεύσεις Μητσοτάκη προς ΣΑΣΟΕΕ

Με ρεαλιστικές λύσεις θα επιχειρήσει να ελαφρύνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη στους αγρότες, να ενισχύσει την εποπτεία στην αγορά και να αναδείξει τον ρόλο των συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της...

Φοροελαφρύνσεις και στήριξη συνεταιρισμών στις δεσμεύσεις Μητσοτάκη προς ΣΑΣΟΕΕ

0
0

Στη συνάντηση αυτή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΑΣΟΕΕ, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός, ο αντιπρόεδρος Νικήτας Πρίντζος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κ.κ. Χρήστος Τσιχήτας, Κωνσταντίνος Λεπίδας, Ανδρέας Στρατάκης και Χρήστος Γιαννακάκης.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας, θέματα για τα οποία, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που πλήττει όλους τους Έλληνες αγρότες, τη διάθεση σημαντικού μέρους της αγροτικής παραγωγής χωρίς παραστατικά, το υψηλό κόστος εισροών και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων απόρροια των ελλιπέστατων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημάνθηκε ακόμη πλήθος πράξεων και παραλείψεων εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οργανισμών που εποπτεύονται από αυτό, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απαξίωση την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και σε απόγνωση τις οικογένειες πολλών χιλιάδων αγροτών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική γεωργία αλλά και την οικονομία της χώρας γενικότερα, η περαιτέρω ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο σήμερα δέχεται έναν συνεχή και αδικαιολόγητο «πόλεμο» από εκπροσώπους της κυβέρνησης, για λόγους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Ο επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και δεσμεύτηκε ότι μέσω του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει με ρεαλιστικές λύσεις να ελαφρύνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη στον κλάδο, να ενισχύσει την εποπτεία στην αγορά και να αναδείξει τον ρόλο των συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τους εκπροσώπους του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση και «κηδεμονία», ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire