Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μέλη της συνομοσπονδίας C.E.V.I. οι μικροί οινοποιοί

Αποκτά φωνή στις Βρυξέλλες ο ΣΜΟΕ μαζί με τις άλλες 11 ενώσεις που αποτελούν τη CEVI....

0
0

Στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών (C.E.V.I.) εντάχθηκε ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (Σ.Μ.Ο.Ε.).

Μάλιστα, ο διεθνής διαδικτυακός ιστότοπος Vitisphere.com έκανε ιδιαίτερη μνεία για την εγγραφή του στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Οινοπαραγωγών, με τη σχετική αναφορά ν περιγράφει το γεγονός ως εξής:

Χώρα του Διονύσου, η Ελλάδα, μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο αρχαιότερος ευρωπαϊκός αμπελώνας.

Η νέα ένωση ιδιωτικών οινοποιείων της Ελλάδας προτίθεται να ακουστεί στις Βρυξέλλες με τις άλλες ένδεκα ενώσεις που αποτελούν την CEVI.

Μέσω του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ), η Ελλάδα γίνεται κράτος παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Οινοποιών (CEVI). Δημιουργημένος επίσημα στις 16 Απριλίου, ο Σύνδεσμος των ελληνικών ιδιωτικών οινοποιείων είναι το όχημα για την ανάπτυξη ενός ανεξάρτητου μοντέλου, σε έναν αμπελώνα που κυριαρχείται από την παράδοση του χύμα στο εμπόριο.

Αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας, η ένταξη της Ελλάδας ως δωδέκατου κράτους μέλους της CEVI πρέπει να επικυρωθεί κατά το συνέδριο του Οκτωβρίου. Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια ύπαρξης και άσκησης πίεσης, πέρυσι, η CEVI απέρριψε το ίδιο έτος την ένταξη της Ολλανδίας (η υποψήφια ένωση ενσωμάτωνε συνεργαζόμενους, αλλά η εμφιάλωση στην ιδιοκτησία που αποτελεί προϋπόθεση sine qua non, δεν εκπληρώθηκε).

 

ΣMOE

Σήμερα, 27 ανεξάρτητοι οινοπαραγωγοί έχουν προσχωρήσει στον ΣΜΟΕ, ο οποίος ανακοινώνει ότι 18 άλλοι βρίσκονται στη φάση της προσχώρησης. Ο πρώτος πρόεδρος αυτού του Συνδέσμου είναι ο Θάνος Ντούγκος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης οινοποιείου στον αμπελώνα της Λάρισας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire