Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Διαμαρτυρία Θεσσαλών αγροτών στη Λάρισα

Πανθεσσαλική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι αγροτές σε ΕΛΓΑ - ΟΓΑ - ΟΠΕΚΕΠΕ του νομού.

4
0

Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

«Μας οφείλουν το 30% των αποζημιώσεων του 2017, ενώ ήδη οι καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και από την αρχή του 2018. Αν δεν καταβληθούν τα χρήματα, δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη νέο περίοδο τα χωράφια» είπε ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ.

Οι αγρότες ζητούν την επέκταση του προγράμματος της αντιχαλαζικής προστασίας, επίσης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς ΕΦΚΑ (πρωην ΟΓΑ) και την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ όχι με επιβάρυνση του αγρότη, αλλά δωρεάν μέσα από κρατικό μηχανισμό.

Μετά τον ΕΛΓΑ, οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα και ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 12.00, στον Παλαμά Καρδίτσας, συγκαλείται διευρυμένη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, από την Επιτροπή των Μπλόκων, όπου θα μπει το αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο των επόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, στη σύσκεψη αυτή αναμένεται να λάβει μέρος και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος αναρρώνει πολύ καλά από το ατύχημα που είχε προ μηνός.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία