Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Από τη νέα γενιά πολιορκείται αυτή τη φορά η Βάθη

Ως θέµα ηµερών λογίζεται από τους επιτελείς του µεγάρου Μαξίµου ο επικείµενος κυβερνητικός ανασχηµατισµός, τα «σκάγια» του οποίου αναµένεται να πιάσουν αυτή τη φορά και τους επιτελείς της πλατείας Βάθη.

Από τη νέα γενιά πολιορκείται αυτή  τη φορά η Βάθη

18
0

Βέβαια, οι κινήσεις «στρατηγικής» στις οποίες επιδίδεται προσεκτικά τον τελευταίο καιρό, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, του δίνουν το περιθώριο να πιστεύει ότι κι αυτή τη φορά θα µείνει αλώβητος.  

∆εν είναι όµως βέβαιο ότι προσεγγίζει µε τον ίδιο τρόπο την περίπτωσή του και ο πρωθυπουργός. Όχι γιατί έχει κάτι µαζί του, άλλωστε ο Βαγγέλης φροντίζει να είναι πάντα το «καλό παιδί» της κυβέρνησης, αλλά γιατί, αν δεν αλλάξει και τον Αποστόλου, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποιον τελικά θα αλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας και µάλιστα, σε έναν ανασχηµατισµό που θα ήθελε να είναι και δοµικός.

Το βέβαιο είναι πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει πριν από τις εκδηλώσεις της ∆ΕΘ, όπου ο ένοικος του Μαξίµου θα επιδιώξει να χαράξει µια διαχωριστική γραµµή από το δύσκολο καλοκαίρι που υποχρεώθηκε να περάσει η κυβέρνησή του.  Εκεί, οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να εµφανίζεται για πρώτη φορά µε «λυµένα τα χέρια», έτοιµος να προχωρήσει στις απαραίτητες όσο και αναγκαίες, διορθωτικές κινήσεις στο πεδίο της οικονοµίας, χωρίς όµως υπερβολές, οι οποίες θα µπορούσαν να διαταράξουν την καλή σχέση που έχει διαµορφώσει εδώ και καιρό µε τους Ευρωπαίους εταίρους και µε τους πιστωτές (ρεπορτάζ παραπλεύρως). Όσον αφορά τώρα στην υπόθεση ανασχηµατισµού και ειδικότερα τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του, ο Αλέξης Τσίπρας, για την πλατεία Βάθη, οι δικοί του άνθρωποι παραδέχονται ότι δεν είναι πολλές.


Αυτός είναι ένας ακόµα λόγος που κάνει τον Αποστόλου να κοιµάται ήσυχος. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι  ξέρει να κάνει την έκπληξη, ειδικά από τη στιγµή που η απόφασή του είναι να «ανακατέψει την τράπουλα» και να ολοκληρώσει τη διαδικασία µεταφοράς της σκυτάλης στη γενιά των σαραντάρηδων.

Σε µια τέτοια προοπτική λοιπόν, δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση, αν, κληθεί να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο  πετυχηµένος ως γραµµατέας Ιδιωτικού Χρέους και γνώστης των συστηµάτων πληροφορικής, Φώτης Κουρµούσης. Άλλωστε όλοι ξέρουν πως αν κάπου πονάει αυτό το υπουργείο, είναι στα θέµατα της µηχανοργάνωσης και στην αποµάκρυνση των «παράσιτων» που έχουν εγκατασταθεί γύρω από το ΟΣ∆Ε και τα Κοινοτικά Προγράµµατα, αποµυζώντας το κοινοτικό χρήµα και τον κόπο των αγροτών. Σ’ αυτή την περίπτωση, πιθανοί για τη δεύτερη θέση, δηλαδή του αναπληρωτή υπουργού, µιας και ο Γιάννης Τσιρώνης δύσκολα θα κρατήσει τη θέση του, ως πιθανοί φέρονται ο µονίµως υποψήφιος, βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης αλλά και η µόνη  γυναίκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ µε γνώση των αγροτικών θεµάτων, Καρδιτσιώτισα Παναγιώτα Βράντζα. Για την τελευταία, κάποιοι λένε ότι δεν «περνάει» από το Μαξίµου, ωστόσο, αν ο πρωθυπουργός ήθελε να βάλει σε νέα βάση την αγροτική πολιτική, είναι πολύ πιθανό ότι θα τολµούσε µια τέτοια επιλογή.

Αν τώρα, οι προσεγγίσεις αποδειχθούν συντηρητικές, σ’ αυτή την περίπτωση, η ανάδειξη του γ.γ. Χαράλαµπου Κασίµη σε Νο 1 της πλατείας Βάθη, είναι µια ενδιαφέρουσα κίνηση, η οποία θα τύχει πιθανότατα καλής υποδοχής και από τις Βρυξέλλες, εν όψει των διαβουλεύσεων για τη νέα ΚΑΠ. Κάπου εκεί πάντως κολλάει και το σενάριο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία