BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μαζί στο εξωτερικό οι εξαγωγείς Κρήτης και Βορείου Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση και υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, συμμετείχε σε κοινή συνάντηση των φορέων που στηρίζουν την εξωστρέφεια.

sev_sek_sinergasia

Χρήστος Διαμαντόπουλος

12
0

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, τον ΣΕΚ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κος Καλαμπόκης, και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κος Μπίτσιος, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κος Στεργιούλης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κος Μίχαλος, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κα Σακελλαρίδη, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κος Κωνσταντόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων από τους συμμετέχοντες, με σκοπό τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής εξωστρέφειας για το 2019. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους κατά την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να συζητήσουν τρόπους για την επίλυσή τους.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, και σε συνέχεια της συνάντησης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΚ και ΣΕΒ από τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κο Καλαμπόκη, και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, κο Μπίτσιο, για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο συνδέσμων και τη βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εξωστρέφειας.

Η συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΕΚ θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών και ξένων εταιριών, την πρόσβαση των μελών του ΣΕΚ με ευνοϊκούς όρους στις υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ και την προώθηση προτάσεων πολιτικής προς τη δημόσια διοίκηση για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η συνεργασία εγκαινιάζεται με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ (Ανόι και Χο Τσι Μιν), η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 8 – 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βιετνάμ και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, και θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι «η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας. Ο ΣΕΒ  συνδράμει τις εξαγωγικές εταιρίες της χώρας μέσω του ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών ExportReady. Πιστεύω ότι η συμμετοχή των εταιριών-μελών του ΣΕΚ στις δράσεις του ExportReady θα βοηθήσει στην  προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών. Ξεκινάμε με την επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ και προγραμματίζουμε σειρά δράσεων για αγορές-στόχους των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης δήλωσε ότι «ο ΣΕΚ, μέσω της συνεργασίας που εγκαινιάζει με τον ΣΕΒ, προσφέρει στα μέλη του την δυνατότητα συμμετοχής  σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους. Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία