BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Εκτός από πιστοποίηση το ακτινίδιο θέλει υποδομές λέει ο Χαρακόπουλος  

«Το ακτινίδιο Πυργετού-Αιγάνης είναι ένα θετικό παράδειγμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στο Δέλτα του Πηνειού. Στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, γίνεται μια συζήτηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών -μάλιστα είχαμε και υπουργό που εκλεγόταν στην Αθήνα και μας πρότεινε να βάλουμε καρπούζια και να τα αποθηκεύσουμε! Βεβαίως, η πολιτεία δεν θα επιβάλει τι θα καλλιεργήσουν οι αγρότες μας. Μπορεί και πρέπει, όμως, να υποδείξει, να ενημερώσει και να προσφέρει κίνητρα».

maximos_pirgetos_aktinidio

55
0

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την 14η Γιορτή ακτινιδίου Πυργετού-Αιγάνης του δήμου Τεμπών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «στην περιοχή του Δέλτα παράγεται ένα ξακουστό για την ποιότητά του προϊόν, το ακτινίδιο. Για να αποκτήσει, όμως, προστιθέμενη αξία και να φτάσει στα ράφια των ευρωπαϊκών αγορών πρέπει να έχει ταυτότητα. Αυτό αξιώνει ο ευρωπαίος καταναλωτής. Είναι προς το συμφέρον των αγροτών της περιοχής, λοιπόν, η πιστοποίηση της ποιότητας του ακτινιδίου να γίνει πραγματικότητα σύντομα. Χαίρομαι γιατί, όπως μου είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, ήδη, έχει υποβληθεί αίτημα προκειμένου το ακτινίδιο να χαρακτηριστεί ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καθώς και φάκελος για την χρηματοδότηση της κατασκευής ψυκτικών εγκαταστάσεων. 

Η πολιτεία, πέραν της πιστοποίησης οφείλει να συνδράμει και με έργα υποδομών. Χαίρομαι γιατί πρόλαβα ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης -πριν αναγκαστώ σε παραίτηση για τη γνωστή υπόθεση του γάλακτος- να συμβάλω στην ένταξη στο ΠΑΑ του αγωγού άρδευσης Πυργετού-Αιγάνης μετά από συνεργασία που είχα με το δήμαρχο Τεμπών, τον πρόεδρο της ΤΚ Αιγάνης και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού. Το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια και το δήμο και έτσι δόθηκε λύση στο ζήτημα της άρδευσης των ακτινιδίων που είχε καταστεί προβληματική λόγω της υφαλμύρωσης του νερού. Η χαρά μου είναι διπλή γιατί επί των ημερών μου στο ΥπΑΑΤ δρομολογήσαμε την απόδοση του 1/3 των κονδυλίων του ΠΑΑ απευθείας στις Περιφέρειες, έτσι ώστε να υλοποιούν οι ίδιες τα έργα που κρίνουν αναγκαία. Ευελπιστώ με τον Περιφερειάρχη που έχει χάσει το λογαριασμό των έργων, πρώτα ο Θεός, και στη νέα περίοδο να εγκαινιάσουμε πολλά νέα έργα!

Και τέλος, η πολιτεία συμβάλει στην προώθηση και ανάδειξη του προϊόντος στις διεθνείς αγορές με προγράμματα προβολής που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Ομάδες Παραγωγών. 

Είμαι χαρούμενος, λοιπόν, διότι αυτή η δυναμική καλλιέργεια, που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, αναπτύσσεται στην περιοχή μας και δίνει αξιοπρεπές εισόδημα στους κατοίκους.

Θα μπορούσα να πω πολλά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, για την υπερφορολόγηση των αγροτών, τον στενό κορσέ που τους επέβαλε με τις ασφαλιστικές εισφορές και την εν γένει πολιτική της. Δεν θα το κάνω, γιατί πια είναι σαν να κλέβω παγκάρι εκκλησίας! 

Θέλω πριν κατέβω από το βήμα να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές και το Σύλλογο Γυναικών, που με τα εδέσματα που προσφέρει με βάση το ακτινίδιο προσδίδει προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Και στους παραγωγούς να ευχηθώ υγεία, δύναμη και καλές παραγωγές!».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία