BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πρώτος ο Γκουρομπίνος στις εκλογές των Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Την πρωτιά με 95 ψήφους έλαβε στις εκλογές της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας (την Κυριακή 20 Ιανουαρίου) ο Γιάννης Γκουρομπίνος, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

kouroubinos

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

122
0


Πολύ το παρασκήνιο που εξελισσόταν τις προηγούμενες μέρες για την εκλογή της νέας 13μελούς διοίκησης με τριετή θητεία, έντονες διαφωνίες και αντιδράσεις για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής των εκλογών και τα 50 ευρώ της συμμετοχής, παλιοί κτηνοτρόφοι έδωσαν την σκυτάλη σε νεώτερους και τελικά κατέληξαν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

  • Συνολικά ψήφισαν 154 μέλη, ενώ πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Γκουρομπίνος με 95 ψήφους, ο οποίος θα προταθεί για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας. 

    Στην τελευταία εκλόγιμη θέση ισοψήφησαν οι Κωνσταντίνος Τόπας από τον Βόλο και ο Αργύρης Μπαϊραχτάρης από τον Τύρναβο και αυτοδίκαια τη θέση καταλαμβάνει, λόγω του γεγονότος ότι προέρχεται από τον Βόλο ο κ. Τόπας.



Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ως εξής:

  • Γκουρομπίνος Ιωάννη με 95 ψήφους,
  • Βέρρας Αθανάσιος 85
  •  Αντωνίου Αναστάσιος 83
  •  Κωτούλας Ιωάννης 80
  •  Μιχαλογιάννης Γεώργιος 80
  •  Μπαρδανίκας Ιωάννης 79
  •  Ντίκος Ελευθέριος 75
  •  Μπαχτσεβάνος Χρήστος 75
  •  Μητρούσιας Χρήστος 75
  • Δόκος Δημήτριος 71
  •  Μπακαγιάννης Σωτήρης 66
  •  Πατούνης Φώτης 60
  •  Τόπας Κωνσταντίνος 5

    Αναπληρωματικοί για το Δ.Σ. είναι οι:
  • Μπαϊραχτάρης Αργύρης 59
  •  Σπανογιάννης Αστέριος 57
  •  Νασίκας Νασούλιας Αθανάσιος 56
  •  Γαϊτάνης Αριστείδης 54
  •  Ταμπούκας Ιωάννης 51
  •  Καπρίνης Κωνσταντίνος 42

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο πρώτος σε ψήφους 43χρονος κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφος, απόφοιτος της σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων, του τμήματος Ζωικής Παραγωγής Ιωάννης Γκουρομπίνος, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την επιλογή τους, δήλωσε στην Αgronews ότι πρωταρχικό μέλημα του νέου Δ.Σ. που θα συσταθεί την Πέμπτη θα είναι η διευθέτηση δύο σοβαρών προβλημάτων.

«Το πάγωμα της κατρακύλας της τιμής του αιγοπρόβειο γάλατος και η παγίδα που μας έστησε το ΥΠΑΑΤ με την σύμβαση που καλούμαστε να υπογράψουμε για τα βοσκοτόπια, ανέφερε ο κ. Γκουρομπίνος που παράλληλα είναι εν ενεργεία για 2η τετραετία πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχογιαννείου και εξηγεί ότι:

Μας όρισαν έναν βοσκότοπο με τεχνική λύση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πράγμα επιλήψιμο σε κοινοτικό έλεγχο και γι αυτό δικαίως αντιδρούμε. Η θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ο βοσκότοπος να πάει σε αυτούς που τον κάνουν χρήση πραγματικά.

Όρεξη και όραμα για αγώνες υπάρχει, καθώς η τωρινή ομάδα αποτελείται κατά το πλείστον από νέους και δραστήριους ανθρώπους.  Όσο για μένα συμμετέχω στην Ομοσπονδία από το 2005 και είχα την τύχη ως γραμματέας επί προεδρίας Μιχάλη Τζιότζιου και ως αντιπρόεδρος επί προεδρίας Νίκου Παλάσκα να υπηρετήσω τους δύο αξιόλογους αυτούς προέδρους που αποτελούν κεφάλαιο στην ελληνική κτηνοτροφία. »       

Ο λαός μίλησε με την ψήφο του δείχνοντας την πίστη του σε μας και στον έντιμο και δυναμικό αγώνα που δίνουμε καθημερινά από όλες τις επάλξεις, τόνισε στην Αgronews ο απερχόμενος πρόεδρος και νυν γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας λέγοντας χαρατηριστικά: 


 «Ας βρουν τι τους φταίει που ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους και πήραν μόνο μία θέση στο Δ.Σ., γιατί όπως αποδείχτηκε περίτρανα ο Πλατύκαμπος δεν ήταν μακριά. Επιλέχτηκε ως σημείο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς θεωρήσαμε ότι και οι συνάδελφοι από Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν αυτό το κεντρικό σημείο. Ούτε τα 50 ευρώ στάθηκαν εμπόδιο στην μεγάλη προσέλευση των κτηνοτρόφων και έτσι για μια ακόμη φορά διαψευστήκαν οι Κασσάνδρες.

Πάνω από 150 άτομα προσήλθαν και ψήφισαν φέτος, ενώ στις προηγούμενες εκλογές 61. Τώρα όλοι μαζί, οι νεοεκλεγέντες από τα πόστα που θα τους δοθούν και εγώ από το μετερίζι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων θα μπούμε μπροστά να δώσουμε μάχες για την επιβίωση του κλάδου.

Μπορεί στην επίσκεψη του υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη να μην ήμασταν καλεσμένοι για δικούς τους λόγους στον Τύρναβο, δεν σκοπεύουμε όμως να μείνουμε αδρανείς και στο περιθώριο.

Για την Διεπαγγελματική Φέτας προ διμήνου συμφωνήσαμε η ΠΕΚ, ο ΣΕΒΓΑΠ, η ΣΕΚ, ο ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ), οι τυροκόμοι Θεσσαλίας και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας,  σχεδόν σε όλα και δώσαμε χρονικό περιθώριο να επικυρωθούν άμεσα τα συμφωνηθέντα από τα Δ.Σ.. Εμείς ως ΠΕΚ τα επικυρώσαμε, οι άλλοι όμως σιγούν ως σήμερα, κάτι που θα αλλάξει σύντομα, καθώς δεν συμφέρει στον κλάδο μας ούτε μία μέρα χαμένη χωρίς λύση στα προβλήματα.»       

Φωτογραφίες - Ρεπορτάζ: Βασιλική Πασχάλη - Τσαντοπούλου 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία