BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Νέα μέλη στην Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων

Την δεύτερη γενική συνέλευσή της πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace, η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων, με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων.

dimotiko-sfageio-komotinis-1

Χρήστος Διαμαντόπουλος

20
0

Ο πρόεδρος, Κοιμήσης Απόστολος, Δήμαρχος Αμφιλοχίας, αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των μελών από όλη τη χώρα, περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα όχι μόνο στα δημοτικά σφαγεία της χώρας, αλλά και γενικότερα στην κτηνοτροφία και την εμπορία κρέατος, επισημαίνοντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης του τομέα.

Απευθυνόμενος στο σώμα ο κ. Κοιμήσης ανέφερε πως ένας εκ των βασικών λόγων που οδήγησαν στην ίδρυση της Ένωσης, ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού επαγγελματικού φορέα, με δυνατότητα παρέμβασης στον σχεδιασμό του τομέα του κρέατος, από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.

Στη συνεδρίαση το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών, προκειμένου η αντιπροσωπευτικότητα σε όλη την χώρα να είναι μεγάλη, ενώ επιβεβαίωσαν την κοινή τους επιδίωξη για θέσπιση κανόνων διαφάνειας και ποιοτικών προτύπων τόσο στον δικό τους κλάδο, όσο και συνολικότερα στον τομέα του κρέατος.

Επιπλέον, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το ύψος των εισφορών στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, μια εισφορά που έχει ήδη αποδειχθεί ανταποδοτική, αφού αποδεδειγμένα οι δράσεις που εκτελεί η ΕΔΟΚ, ωφελούν τα σφαγεία.

Η απόφαση αυτή θα σταλεί στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ούτως ώστε να εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της και μαζί με τις αποφάσεις των υπολοίπων κλάδων, να μετατραπούν σε μια Διεπαγγελματική συμφωνία και να αποσταλούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έγκριση και νομοθέτηση.

Επίσης αποφασίστηκε ότι μετά το πέρας των εγγραφών όλων των δημοτικών σφαγείων, θα αποφασιστεί το πρώτο συνέδριο της Ένωσης στο οποίο θα αναδειχθεί το πρώτο εκλεγμένο Δ.Σ. της Ένωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία