BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με συμβούλους τους αγρότες το σχέδιο Τελιγιορίδου για την γεωργία

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία των Αθηνών». Με την φράση αυτή προσήλθε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου στις συναντήσεις με αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και κτηνοτρόφους στην διήμερη επίσκεψη της στην Ηλεία, μιλώντας για την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη.

teligioridou_3

6
0

 «Ένα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία των Αθηνών.Χρειάζεται η συμμετοχή των αγροτών οι προτάσεις τους και οι παρατηρήσεις τους. Για αυτό είμαστε εδώ  για να τους ακούσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την επόμενη μέρα της ελληνικής αγροτιάς, είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι μας», είπε.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην χαμηλή τιμή του γάλατος και στην νέα ΚΥΑ που αυστηροποιεί τα πρόστιμα και φθάνει έως και το κλείσιμο μεταποιητικών επιχειρήσεων για έξι μήνες, που «ελληνοποιούν» ξένο γάλα. «Θα κτυπήσουμε την διαφθορά με οποιοδήποτε κόστος, η αξιοπρεπής διαβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι προτεραιότητά μας. Όποιος κλέβει τον ιδρώτα τους θα πληρώσει και θα πληρώσει ακριβά! Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο!» τόνισε η Υφυπουργός.

Η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κ. Εφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη,  επισκέφθηκε το Γούμερο και την Αμαλιάδα, είχε συναντήσεις Κατά την διάρκεια των συζητήσεων  τέθηκαν ερωτήματα προς την κ. Τελιγιορίδου, η οποία απάντησε ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και τις νέες τις δυνατότητες που τους δίνουν τα προγράμματα του Υπουργείου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα για ποιοτικά, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή προϊόντα.

Τέλος, η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε για τις ενέργειες που του Υπουργείου εργασίας στο θέμα των εργατών γης που απασχολεί την περιοχή καθώς και για τις ενέργειες του ΥΠΑΑΤ για την καλύτερη στελέχωση του κτηνιατρείου Γαστούνης με κτηνιατρικό προσωπικό.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της η Υφυπουργός επισκέφθηκε τυποποιητικές μονάδες  της περιοχής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία