Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

O πυλώνας αγροδιατροφή στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο

Οι παγκόσμιες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο σχετικού φόρουμ με θέμα: «Τομέας τροφίμων, Πυλώνας ανάπτυξης» που διοργανώνει στις 19 Απριλίου το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την έναρξη της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Titania (Πανεπιστημίου 52, ώρα προσέλευσης: 08:30πμ), θα κηρύξει στις 09:00πμ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Laurent Thuillier.

aellhnogallikoepimelhthrio_foroumagrodiatrofhs

447
0

Στην πρώτη ενότητα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα παρέμβει ο Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω στις προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα με επενδυτικό σχέδιο, ενώ η Delphine Letendart από τη Groupama Assurances Mutuelles θα αναφερθεί σε θέματα χρηματοδότησης και διαχείρισης κινδύνου. 

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Οι μεγάλες προκλήσεις» ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκος Χαρουτουνιάν θα μιλήσει για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων διατροφής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές, ενώ θέματα συζήτησης θα αποτελέσουν η εναλλακτική παραγωγή τροφίμων (Delphine Letendart από τη Groupama Assurances Mutuelles) όπως και πως και οι στόχοι για αυτάρκεια ενέργειας και τροφίμων στα πλαίσια της ‘Agrienergie’ (γεν. διευθυντής Akuo Energy Greece, δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος).

Στην ίδια ενότητα, η δρα Θωμαή Νικολή, διευθύντρια του Εργαστηρίου Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων θα αναλύσει την αύξηση της γεωργικής παραγωγής και τη διατήρηση της ποιότητας του εδάφους.  Στα agro-logistics ως μοχλό ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα θα αναφερθεί η πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Άννα Μαρία Γιάντση και ο γενικός διευθυντής της LYDA ΑΕ Christophe Duplan θα θίξει το ζήτημα της γεωργικής απόδοσης μέσω προϊόντων θρέψης φυτών.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον (τρίτη ενότητα), ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος από τη Namaste Kefir θα συζητήσει το θέμα της καινοτομίας στα προϊόντα διατροφής και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των  Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Οι ιδρυτές της ‘Μάρκας του Καταναλωτή’ Laurent Chabanne και Χαράλαμπος Κώτσου θα αναφερθούν σε προϊόντα ποιότητας με στήριξη στους παραγωγούς και από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ο Γιώργος Μπαουράκης θα μιλήσει για τη Γεωργία και τον Τουρισμό.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο εκδότης-διευθυντής του agronews.gr και της Agrenda Γιάννης Πανάγος.

Χορηγός της εκδήλωσης: ΛYDA AE

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ


και η αίτηση συμμετοχής εδώ


Κόστος συμμετοχής: 62 ευρώ 


Πληροφορίες:

τηλ: 210 36 25 516 / 545

email: ccifhel@ccifhel.org.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία