BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ηθική δικαίωση για συκοφάντηση δημοσίων κτηνιάτρων ζητά η ΠΕΚΔΥ

Την ηθική δικαίωση των Δημοσίων κτηνιάτρων που συκοφαντήθηκαν ως διεφθαρμένοι από τα ΜΜΕ τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ πραγματοποιούσαν επίσημο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου της εκτροφής κτηνοτρόφου από τη Β. Ελλάδα, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

RPX_7162

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

13
0

H ΠΕΚΔΥ συμπληρώνει πως θα πρέπει να ακολουθήσει και μια σειρά ενεργειών από την Πολιτεία για τη στελέχωση και τη στήριξη των Δημόσιων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, χωρίς τα αποτυχημένα σενάρια της τελευταίας δεκαετίας για ιδιωτικοποίηση μέρους του έργου τους, ώστε χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, να ασκούν οι κτηνίατροι ως δημόσιοι λειτουργοί απρόσκοπτα το έργο τους, που είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Υγείας και Προστασίας των Ζώων και της Εθνικής Οικονομίας.

Σημειώνεται από την ένωση, ότι πολλές φορές Δημόσιοι κτηνίατροι, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την Δημόσια υγεία αλλά και το Δημόσιο συμφέρον, έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών (εμπρησμοί περιουσιακών στοιχείων, ξυλοδαρμοί, προπηλακίσεις κ.ά.) στους χώρους εργασίας τους (σφαγεία, εγκαταστάσεις, εκτροφές).

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν 6 χρόνια παρακολουθήσαμε μία καταιγιστική κατασυκοφάντηση των

Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων από τα Μ.Μ.Ε., τα οποία είχαν θεωρήσει ότι απο-

κάλυψαν μια ακόμα περίπτωση «διεφθαρμένων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων»,

χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι κτηνίατροι πραγματοποιούσαν επίσημο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου της εκτροφής του κατ΄ ομολογία δολοφόνου του Γραικού Δημήτρη, που ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων).

Οι Δημόσιοι κτηνίατροι των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Ν. Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκαν άδικα και επί 6 χρόνια έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική, ηθική και υπηρεσιακή βλάβη, από την πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος τους από τον κατ΄ ομολογία δολοφόνο του Γραικού Δημήτρη, όταν κατά τον έλεγχο στην μονάδα του, διαπιστώθηκαν πλήθος παραβάσεων οι οποίες θα επηρέαζαν δυσμενώς τη λήψη αποζημίωσης του και θα επέφεραν και τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί πως πολλές φορές Δημόσιοι κτηνίατροι, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την Δημόσια υγεία αλλά και το Δημόσιο συμφέρον, έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών (εμπρησμοί περιουσιακών στοιχείων, ξυλοδαρμοί, προπηλακίσεις κ.ά.) στους χώρους εργασίας τους (σφαγεία, εγκαταστάσεις, εκτροφές) οι οποίες ουδέποτε προβλήθηκαν από τα Μ.Μ.Ε., διότι θα είχαν μικρότερη ακροαματικότητα από την «αποκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου διαφθοράς και απιστίας στο Δημόσιο» ακόμη κι αν αυτό είναι κατασκευασμένο και ατεκμηρίωτο.

Γίνεται φανερό λοιπόν, ότι προκύπτουν τεράστιες δυσκολίες στην εκτέλεση των καθηκόντων των Δημόσιων κτηνιάτρων που καθημερινά εκτίθενται σε πρωτοφανείς κινδύνους, ιδιαίτερα όταν θίγονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, όπως στην περίπτωση του κατ΄ ομολογία δολοφόνου του Γραικού Δημήτρη, από τους οποίους πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι πρακτικά αδύνατο να προφυλαχτούν.

Την ηθική δικαίωση των συγκεκριμένων Δημοσίων κτηνιάτρων θα πρέπει να ακολουθήσει και μια σειρά ενεργειών από την Πολιτεία για τη στελέχωση και τη στήριξη των Δημόσιων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, χωρίς τα αποτυχημένα σενάρια της τελευταίας δεκαετίας για ιδιωτικοποίηση μέρους του έργου τους, ώστε χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, να ασκούν οι κτηνίατροι ως δημόσιοι λειτουργοί απρόσκοπτα το έργο τους, που είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Υγείας και Προστασίας των Ζώων και της Εθνικής Οικονομίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία