BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Την απόφαση για τις διεπαγγελματικές καταργεί ο Βορίδης

Την υπουργική απόφαση με την οποία καταργείται προγενέστερη, της 20ης Ιουνίου 2019, και η οποία αφορούσε, σύμφωνα με τον τίτλο της, «συμπληρωματικά μέτρα για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο», υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας (26/8/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

omakisoVoridis

12
1

Τη σχετική δέσμευση είχε αναλάβει ο κ. Βορίδης στη συνάντησή του με εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των Διεπαγγελματικών, στις 20 Αυγούστου, οι οποίοι είχαν επισημάνει ότι η υπουργική εκείνη απόφαση, "η οποία εξεδόθη μεσούσης της προεκλογικής περιόδου", όπως αναφέρεται στην σχετική ανκοίνωση του υπουργείου, υπεγράφη εν αγνοία τους και χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση ενώ είχαν εκφράσει για μιαν ακόμη φορά τη διαφωνία τους με τις ρυθμίσεις της.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-08-2019 12:16Γεωργία Κωστοπούλου

To θεσμικό πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις ,που είναι φορείς που καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο σύμφωνα με την Ε.Ε δεν είχε επικαιροποιηθεί απο το 2000. Η Απόφαση στηρίζεται στα προβλεπόμενα στους Κοινοτικούς Κανονισμούς .

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία