BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Κλιματικό πλήγμα και από την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας

Τις δυσμενέστερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής και πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για διαχείριση της κατάστασης, επισημάνθηκε με έμφαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής, στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα που κυριάρχησε το ίδιο συμπέρασμα.

zerefos-xristos-

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

7
0

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα και, όπως ήταν επόμενο, κυριάρχησαν τα συμπεράσματα των Ηνωμένων Εθνών. Οι βουλευτές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς στον Καθηγητή Χρήστο Ζερεφό και τον Ταξίαρχο Νικόλαο Βογιατζή, Διοικητή της ΕΜΥ, συμφωνώντας ότι δεν περισσεύει πλέον χρόνος για θεωρητικές προσεγγίσεις και πως πρέπει να ληφθούν άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες, με ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θωράκιση των υπηρεσιών πολιτικής προστασία, αλλαγή του τρόπου ζωής.

Ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας κ. Χρήστος Ζερεφός επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα ανέλθει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο, από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας.

Με έμφαση επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι τις δυσμενέστερες συνέπειες θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής. Σημειώνουμε ότι ο Χρήστος Ζερεφός είναι ο άνθρωπος τον οποίο συμβουλεύτηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτακης, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι και την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντάς του την απόλυτη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Εξωτερικών στη βάση των εισηγήσεων του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, για συντονισμένες δράσεις στο συγκεκριμένο θέμα.


Η ελληνική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και την UNESCO, επελέγη, μάλιστα, από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, και αποτέλεσε μια από τις εννέα Εμβληματικές Προτάσεις που συζητήθηκαν στη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία