BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Ταξίδι σε μερικές από τις πιο πράσινες πόλεις του κόσμου

Η βιωσιμότητα φαίνεται να είναι μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τάσεις σε κάθε τομέα της ζωής μας. Έτσι, μετά τον κόσμο του ποτού, κάνει δυναμική είσοδο και στο κομμάτι του ταξιδιού, με ολοένα και περισσότερους να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν παράγοντες όπως το wellness, τον eco-friendly χαρακτήρα ενός προορισμού και γενικότερα όλα εκείνα που κάνουν την εμπειρία φιλική προς το περιβάλλον, πριν επιλέξουν την επόμενη εξόρμησή τους.

slovakia

23
0

Ρίγα, Λετονία
Το Παρίσι του Βορρά αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Βαλτικής. Κάτι που οικολογικά μεταφράζεται σε 113,04 τμ πρασίνου ανά κάτοικο. Εκτός από αυτό, είναι και ένας από τους πιο value for money προορισμούς της Ευρώπης, με ένα θαυμάσιο ιστορικό κέντρο.


Βέρνη, Ελβετία
Η πρωτεύουσα της Ελβετίας -ναι, αυτή είναι- συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος είναι και μία από τις ακριβότερες πόλεις της Γης για να ζήσει κάποιος. Εκτός αυτών, στην Βέρνη αντιστοιχούν 132 τμ πράσινο ανά κάτοικο. 


Ρώμη, Ιταλία
Κι όμως η Αιώνια Πόλη ανήκει στην λίστα με τις πιο πράσινες του κόσμου, με 166 τμ/ κάτοικο, με την Villa Borghese να είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πώς μπορούν να χωρέσουν τα φυτά στο ιστορικό κέντρο μίας σύγχρονης μητρόπολης. 


Πράγα, Τσεχία
220 τετραγωνικά μέτρα γεμάτα πράσινο αντιστοιχούν για κάθε έναν από τους κατοίκους της πρωτεύουσας και ενδεχομένως σημαντικότερης πόλης της Τσεχίας. Η Γέφυρα του Καρόλου, η παλιά πόλη Stare Mesto, η περιοχή Malá Strana, το Αστρονομικό Ρολόι και τα υπόλοιπα αξιοθέατα βρίσκονται σε μία από τις πιο eco-friendly πόλεις της Ευρώπης. 


Σίδνεϊ, Αυστραλία
Αφήνουμε για λίγο την Ευρώπη και μεταφερόμαστε στην άλλη άκρη του πλανήτη. Για κάθε έναν από 5.000.000 κατοίκους υπάρχουν 235 τμ πρασίνου, με πάρκα, άλση και σημεία σχεδόν σε κάθε σημείο, με τους Royal Botanic Gardens να είναι ένα από τα highlights (πίσω ασφαλώς από την περίφημη Όπερα).




Πηγή:esquire.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία