BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Xωριά της Ελλάδας που ο χρόνος… σταμάτησε

Αυτή η χώρα είναι γεμάτη μικρά χωριά από τα οποία είναι σαν να μην πέρασε ο χρόνος. Γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά σπίτια, διατηρημένα άψογα. Κι επειδή πάντα ψάχνουμε για νέα μέρη που προσφέρονται για εξορμήσεις – ή απλά για να χαζέψουμε λίγη ώρα το μεσημέρι – εμείς βρήκαμε μερικά από τα πιο πανέμορφα, και σας τα παρουσιάζουμε.

zagorochoria4

30
0

Ασπροπόταμος Τρικάλων
Άγρια βλάστηση, πηγές και χαράδρες και μερικά συγκλονιστικά τοπία για χάζι. Ο Ασπροπόταμος κερδίζει πολύ εύκολα μια θέση στην καρδιά μας, μιας και φαίνεται σαν ένα από τα ομορφότερα μέρη για να τα περπατήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη.



Καστάνιτσα Αρκαδίας
Χτισμένη πάνω στον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, η Καστάνιτσα είναι γεμάτη πετρόχτιστα σπίτια, άπειρα έλατα και (προφανώς) καστανιές, και είναι μια ζωγραφιά, απ’ όπου και να την κοιτάξεις.



Βλάστη Κοζάνης
Σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, αυτό το χωριουδάκι είναι συνεχώς χιονισμένο τον χειμώνα. Όλα του τα κτίρια είναι αναπαλαιωμένα και πλήρως ανακαινισμένα, κάτι που του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα καθώς το περπατάς.



Σαμαρίνα Γρεβενών
Κατάλευκη την βλέπουμε, και είναι πολύ λογικό: Η Σαμαρίνα είναι το πιο ψηλό χωριό της χώρας, σε υψόμετρο 1.450 μέτρων. Είναι σχεδόν απόκοσμη εμπειρία να την περπατάς, και να κατευθύνεσαι προς την Εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς.



Περτούλι Τρικάλων
Σε υψόμετρο 1.090 μέτρων, το Περτούλι είναι αμφιθεατρικά χτισμένο, γεμάτο με πράσινο, και με ένα τέλειο χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων, που μας προσκαλεί για σούπερ εμπειρίες.



Ζαρούχλα Αχαΐας
Κρυμμένη μέσα στα βουνά της Αχαΐας, η Ζαρούχλα είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου, γεμάτη πράσινο και εκθαμβωτικά τοπία—ειδικά όταν πέφτουν τα χιόνια. Έχει την υπέροχη λίμνη Τσιβλού, αλλά και πανέμορφα πυργόσπιτα που δεσπόζουν αρχοντικά.



Καστράκι Τρικάλων
Στους πρόποδες των Μετεώρων, με μια θέα που σαν κι αυτή δεν θα βρεις πουθενά, βρίσκουμε το Καστράκι. Το χωριό πήρε το όνομά του από το βυζαντινό κάστρο της περιοχής, του οποίου τα ερείπια σώζονται. 



Σπήλαιο Γρεβενών
Με μόνιμο πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 500 άτομα, αυτό το χωριουδάκι είναι ιδανικό για απόλυτη χαλάρωση. Έχει ένα πανέμορφο μοναστήρι και την (χτισμένη περί το 1800) εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, και εξαιρετικό τσίπουρο. Για να τιμούμε και τα ντόπια προϊόντα.



Συρράκο Ιωαννίνων
Σπίτια που λες ότι βγαίνουν από τους βράχους, όλα πετρόχτιστα, όλα από γκίζα πέτρα. Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, αυτό το χωριό φημίζεται για την Αρχιτεκτονική του και για τα πανέμορφά του καλντερίμια.



Δίκορφο Ζαγορίου
Από τα λιγότερο τουριστικά Ζαγοροχώρια, αν και οι γλυκύτατοι ξενώνες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Εδώ απολαμβάνουμε ατέλειωτες βόλτες στην φύση, με θέα πράσινη όσο φτάνει το μάτι, αλλά και εξαιρετική ντόπια κουζίνα.



Πηγή:in2life.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία