BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Η Θεσσαλονίκη στο top10 του Wine Enthusiast

Στη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για οινοτουρισμό μέσα στο 2019 του περιοδικού Wine Enthusiast, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

ktima-gerovasileiou-thessaloniki-DSC_3

0
0

Η πόλη «γαστρονομικός παράδεισος», όπως την χαρακτηρίζει το περιοδικό, διατηρεί το φαγητό και το κρασί βαθειά μέσα στην κουλτούρα της, ενώ τα οινοποιεία που βρίσκονται γύρω της «είναι ιδανικά για εκείνους που λατρεύουν το καλό κρασί».

Οι ποικιλίες που ξεχωρίζει το Wine Enthusiast, οι οποίες καλλιεργούνται στους ημιορεινούς και ορεινούς αμπελώνες γύρω από την πόλη, είναι η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο για τα λευκά, ενώ από τους ερυθρούς το Ξινόμαυρο, το Λημνιό και το Μαυρούδι. Το περιοδικό συνιστά στους αναγνώστες του να αναζητήσουν ετικέτες με ΠΓΕ Θεσσαλονίκη, Επανομή, Νέα Μεσημβρία και Πλαγιές Βερτίσκου.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί σύμφωνα με το περιοδικό, σήμα κατατεθέν της οινικής κουλτούρας της πόλης, ενώ για τον οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου, αναφέρει πως «είναι ένας βασικός παίκτης στην οινική σκηνή της Ελλάδας από το 1980, και το οινοποιείο του αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό κλασσικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας». Ξεχωρίζουν ακόμα το Κτήμα Αρβανιτίδη, στον Ασκό Θεσσαλονίκης, το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου στην Όσσα, το Οινοποιείο Κεχρής, το Δαμάσκιο Οινοποιείο, οι Οίνοι Αδάμ και το Domaine Florian.

Αν και η Θεσσαλονίκη δεν συνιστά δημοφιλή προορισμό συγκριτικά πάντα με νησιά όπως είναι η Κρήτη και η Σαντορίνη, παραμένει μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με κτήρια από κάθε περίοδο. Ερείπια του 3ου αιώνα, βρίσκονται δίπλα σε επιβλητικά νεοκλασσικά κτήρια, πολύχρωμες υπαίθριες αγορές και ωραίας αισθητικής εστιατόρια και wine bars. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικοί, οι ιδανικότεροι μήνες για να βιώσει κανείς το πραγματικό πνεύμα της πόλης και των κρασιών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα του περιοδικού, πέραν της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει προορισμούς όπως η Λισαβόνα, η Τασμανία, η Λίμνη Γκάρντα στην Ιταλία, η Beaujolais στη Γαλλία και το Σιάτλ των ΗΠΑ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία