BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Το Μαρακές ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός του Φεβρουαρίου

Όποια εικόνα κι αν έχεις στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη Ανατολή, θα τη συναντήσεις σε έναν από τους πιο αυτοτελείς Α-list προορισμούς. Κι ας βρίσκεται αυτός στην Αφρική. Το γεγονός πως μιλάμε για έναν από τους πιο κοντινούς εξωτικούς προορισμούς στη χώρα μας, καθιστά το Μαρόκο μία αρκετά καλή ιδέα για μία ταξιδιωτική εμπειρία διαφορετική από τα (ευρωπαϊκά) συνηθισμένα.

marakes_2

38
0

Ειδικά αν προτιμάς κάτι πιο θερμό σαν απόδραση από το κρύο και τη μουντάδα του Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το φως είναι εκθαμβωτικό ενώ το βράδυ έχεις τη δυνατότητα να δειπνήσεις με νομάδες της ερήμου. Και αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα τα στοιχεία που έλκουν τον ταξιδιώτη στη χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής. Μία από τις γοητευτικότερες πόλεις του είναι ασφαλώς το Μαρακές. 

Η πόλη
Τοποθετημένο στη νοτιοδυτική πλευρά του Μαρόκο και στη σκιά της οροσειράς του Άτλαντα, το Μαρακές είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκο μετά την Καζαμπλάνκα και έχει πληθυσμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Το όνομά του προέρχεται από τις βερβερικής καταγωγής λέξεις mur akuch, που μεταφράζονται ως χώρα του θεού. Μπορεί να βρίσκεται στην Αφρική αλλά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τυπική αφρικάνικη πόλη, καθώς διαθέτει αφενός κοσμοπολίτικο αέρα και αφετέρου φέρει ξεκάθαρα ανατολίτικο χαρακτήρα. 



Τα αξιοθέατα
Η Μεδίνα, η παλιά πόλη του Μαρακές που βρίσκεται εντός των τειχών είναι ασφαλώς το κορυφαίο αξιοθέατο και εκτείνεται σε 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ολόκληρη η Μεδίνα αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην καρδιά της, θα συναντήσεις την περίφημη πλατεία Jemaa el-Fnaa, μία από τις χαρακτηριστικότερες ατραξιόν, όπου συνυπάρχουν πλανόδιοι μουσικοί, γητευτές φιδιών και γυρολόγοι με µαϊµούδες στους ώμους, λίγοι από τους ξακουστούς παραµυθάδες του Μαρακές, πωλητές τσαγιού και street food, χορεύτριες της κοιλιάς και πλήθος άλλων μορφών. Βέβαια, καλό θα είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, καθώς εκτός από τους παραπάνω συχνάζουν εδώ και αρκετοί ελαφροχέρηδες. Στην Jemaa el-Fnaa συναντάται και το εμβληματικό τζαμί Koutoubia, με τον ύψους 77 µ. μιναρέ, που είναι ορατός από κάθε γωνιά του Μαρακές. Ασφαλώς, ο επισκέπτης δεν θα πρέπει με τίποτα να χάσει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις παραδοσιακές αγορές, τα souks, που βρίσκονται κρυμμένα στα δαιδαλώδη σοκάκια: Τα  Souk Semmarine, Souk Haddadin και Souk Smata είναι τα πιο δημοφιλή.



Διαμονή και φαγητό
Όσον αφορά τις προτάσεις φιλοξενίας στο Μαρακές, αυτές διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Εκείνα που βρίσκονται στη νέα πόλη (Palmeraie) και αυτά εντός της Μεδίνα. Τα πρώτα έχουν πιο μοντέρνο χαρακτήρα και περισσότερες παροχές (συνήθως ανήκουν σε Ευρωπαίους που ζουν μόνιμα εκεί) ενώ τα δεύτερα είναι πιο γραφικά, αφού συνήθως είναι ριάντ (σπίτια μαροκινού τύπου με εσωτερικό κήπο) που έχουν διαμορφωθεί καταλλήλως. Το περιβόητο και ιστορικό ξενοδοχείο La Mamounia αποτελεί τόσο μία ιδιαίτερη περίπτωση διαμονής όσο και φαγητού στο εστιατόριό του. Εξίσου ενδιαφέρουσα ξενοδοχειακή επιλογή και το Fairmont Royal Palm, που όμως εκπροσωπεί τις πιο σύγχρονες προτάσεις φιλοξενίας της πόλης. 



Στο κομμάτι του φαγητού, η αυθεντική µαροκινή κουζίνα έχει στο Μαρακές την τιμητική της, με χαρακτηριστικότερο πιάτο το tajine (µοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο που µαγειρεύεται έως και έξι ώρες σφραγισµένο σε κεραμικό σκεύος, καρυκευµένο µε τοπικά μπαχαρικά). Αν θέλεις να εισχωρήσεις περαιτέρω στη ντόπια κουζίνα μπορείς επίσης να τιμήσεις τα briouat (πιτάκι γεμιστό κυρίως με κοτόπουλο), τα merguez (πικάντικα λουκάνικα), τη harira (κρεατόσουπα με κόκκινη φακή), ενώ το ευφραντικό µαροκινό τσάι µε µέντα και έναν κύβο ζάχαρης είναι ίσως το καταλληλότερο ρόφημα μετά τη γνωριμία με την κουζίνα της χώρας. Εστιατόρια που αξίζουν της προσοχής σου τα Chez Chegrouni, Crystal, Al Fassia και Le Tobsil, ενώ ασφαλώς και δεν θα πρέπει να χάσεις την ευκαιρία για street food (ειδικά στους πάγκους) της Jemaa el-Fnaa.



Πηγή:esquire.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία