BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Το Μπαλί είναι ένας επίγειος παράδεισος

Το Μπαλί αποτελεί εξωτική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας, ενώ η προσιτή του πολυτέλεια επιτρέπει να ζήσετε αυτό το «κάτι παραπάνω» που πάντα ονειρευόσασταν σε όχι και τόσο «κάτι παραπάνω» τιμές.

taxidi-mpali-indonisia-vmi-travel-1510x1000

140
0

Παραλίες με χρυσαφένια άμμο, τροπικά δάση, πράσινοι ορίζοντες, κοραλλιογενείς ύφαλοι, νυχτερινή ζωή, πολυτελή resort και βίλες, τέλειο και φτηνό φαγητό και γενικά οτιδήποτε κάνει τη ζωή ωραία και άνετη, βρίσκεται σε αυτό το παραδεισένιο νησί

Η αρχή
Φτάνοντας στο εξωτικό νησί δεν μπορεί παρά να επισκεφτείτε την πόλη Singaraja, στο βορειότερο λιμάνι του νησιού και πρώην πρωτεύουσά του, τη Denpasar, σημερινή πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του, αλλά και την πόλη του Ubud, βόρεια της Denpasar, που με την μεγάλη αγορά από έργα τέχνης, τα μουσεία και τις γκαλερί της, θεωρείται αναμφισβήτητα το πολιτιστικό κέντρο του νησιού.  

Σημειώστε πως τον Οκτώβρη διοργανώνεται εδώ το δημοφιλές Readers and Writers Festival, με διάσημους συγγραφείς να συμμετέχουν διαβάζοντας αποσπάσματα από τα βιβλία τους. Για όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο/μηχανάκι ή να χρησιμοποιήσετε την τοπική συγκοινωνία, γιατί λόγω των πολλών λόφων στο νησί δεν υπάρχει τρένο.

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία
Μπορεί νερά σαν της Ελλάδας να μην έχουν, όμως οι παραλίες εδώ είναι όπως ακριβώς τις φαντάζεστε: καρτποσταλικές. H παραλία Uluwatu ή Pantai Suluban στο νότιο τμήμα, για παράδειγμα έχει υπέροχα χρώματα που θυμίζουν Παράδεισο, ενώ στην μήκους οκτώ χιλιομέτρων παραλία της Kuta θα νιώσετε έντονα την ανάγκη να πάρετε μια σανίδα ανά χείρας από τα δεκάδες καταστήματα ενοικίασης και να σκίσετε τα κύματα. Παράλληλα, αν μείνετε εδώ μέχρι το βράδυ, θα απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα.



Η χρυσοκέντητη ακτογραμμή της Nusa Dua εντυπωσιάζει κυρίως λόγω μορφολογίας, με δύο λωρίδες γης να εισβάλλουν στο νερό, φιλοξενώντας ναούς, ενώ οι φαν των καταδύσεων ορκίζονται στον βυθό της Crystal Bay. Η παραλία Yeh Gangga έχει μαύρη άμμο και ιδιαίτερους πέτρινους σχηματισμούς, ενώ η Padang Padang αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλής του νησιού, αφού εδώ γυρίστηκε το Eat, Pray, Love.

Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις ή το snorkeling, επισκεφτείτε το μικρό νησάκι του Pulau Menjangan, ενώ αν σας έλειψαν οι καταβάσεις στον… Λούσιο και θέλετε να ζήσετε μια αντίστοιχη εμπειρία, μπορείτε να δοκιμάσετε καγιάκ στον ποταμό Ayung, στο Ubud.


Εδώ Ναός εκεί Ναός
Το θρησκευτικό στοιχείο είναι στρονγκ ιν δις ουάν που θα έλεγαν και στον Πόλεμο των Άστρων και είναι δύσκολο να διαφύγουν της προσοχής σας οι χιλιάδες ναοί του νησιού. Ο περίφημος «θαλασσινός» ναός Tanah Lot χαρίζει μοναδικά ηλιοβασιλέματα και βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε βράχο μέσα στη θάλασσα στο χωριό Beraban, περί τα 20 χλμ από το τουριστικό θέρετρο της Kuta, ενώ ο ναός Uluwatu βρίσκεται κρεμασμένος στην άκρη ενός γκρεμού 70 μέτρα από τη θάλασσα και χαρίζει συγκλονιστική θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Εδώ τις απογευματινές ώρες μπορείτε να δείτε τους παραδοσιακούς τελετουργικούς χορούς kecak και fire dance, συνοδεία χορωδίας.

Το πιο… ιερό σημείο του Μπαλί βέβαια δεν είναι άλλο από το Pura Besakih, φωλιασμένο στα βουνά Ayung ανάμεσα σε ορυζώνες, αποτελείται από «ομάδα» ναών αφιερωμένων στον Βισνού, στη Σίβα και στον Βράχμα.


Είσαι κινεζάκι τρως πολύ ρυζάκι
Στα must see του Μπαλί περιλαμβάνονται και οι τεράστιοι ορυζώνες του. Η καλλιέργειά τους αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του νησιού, ενώ αποτελούν πολιτιστικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκονται στα κεντρικά-νότια κυρίως του νησιού, και δη στην περιοχή Ubud, και εγγυημένα θα σας θαμπώσουν με τις τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις καλλιεργειών σε βαθμίδες. Πέρα από τις καρτποσταλικές φωτογραφίες που θα βγάλετε εδώ, θα δείτε ιδίοις όμμασι το σύστημα άρδευσης subak το οποίο χρονολογείται από τον 8ο αιώνα.


Νύχτες Ινδονησιακές
Η νυχτερινή ζωή στο νησί επικεντρώνεται στα καλαίσθητα καφέ και τα «κυριλέ» μπαράκια στο Seminyak, αλλά και στην περιοχή της Kuta, η οποία αποτελεί παραδοσιακά τον κορυφαίο προορισμό του τουρίστα/κλάμπερ που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να παρτάρει μέχρι το πρωί καταλήγοντας ξάπλα στην παραλία ενώ κοιτά με μισόκλειστα μάτια τον ήλιο να ανατέλλει. Αρκετά χίπστερ μπαράκια θα βρείτε στο Canggu, ενώ στην παραλία Legian ντόπιοι και φιλοξενούμενοι djs κάνουν τον απαραίτητο χαμούλη.


Και από φαγητό;
Άλλο τίποτα, με εξαιρετικές γεύσεις και τιμές άκρως value for money για αυτά που θα δοκιμάσετε – από 10€ μέχρι 20€ (1 ευρώ = 15 869 ινδονησιακές ρούπιες) για ένα σούπερ πολυτελές γεύμα το οποίο στην Ελλάδα θα είχε τριπλάσια τιμή (μπορεί και τετραπλάσια). Στα εστιατόρια του Μπαλί θα δοκιμάσετε κυρίως πιάτα με θαλασσινά τα οποία αφθονούν στα νερά του, αλλά και δυτική κουζίνα, μεξικάνικη, ινδική και ιαπωνική.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Sarong στην Kuta για γεύσεις που μπλέκουν Ινδία και Ωκεανία (πάπια Σουμάτρας, τόνος με λεμονόχορτο, κάρυ με γαρίδες κ.α.) https://sarongbali.com/menus/, το Mozaic στην Ubud με επιρροές από τις γεύσεις τις τροπικής Ασίας, το Biku Kerobokan για ασιατικό comfort food, αλλά και burgers, το Mama San στην Seminyak για δημιουργική κουζίνα από τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και τέλεια κοκτέιλ και το Sardine, στο Kerobokan το οποίο εξειδικεύεται στο ολόφρεσκο ψάρι, το οποίο προμηθεύεται από τη διάσημη ψαραγορά Jimbaran.


Ονειρεμένη διαμονή
Τα παραθαλάσσια luxury resorts του νησιού είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά πολύ πιο οικονομικά θα σας βγει αν νοικιάσετε βίλλα μέσω Airbnb – με 50€ ανά διανυκτέρευση, για παράδειγμα, έχετε ολοδική σας μια μπαλινέζικη κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα, με ιδιωτική πισίνα, τέσσερα μπάνια και τέσσερεις κρεβατοκάμαρες. Εναλλακτικά, αν προτιμήσετε κάποιο πολυτελές resort, τότε κορυφαίες επιλογές στο Ubud αποτελούν το πεντάστερο και σούπερ πολυτελές Kamandalu (220€ ανά διανυκτέρευση για μια δίκλινη σουίτα με πρωινό), το σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού Kanyon Jungle Resort (253€ ανά διανυκτέρευση για μια δίκλινη σουίτα με πρωινό) και το Ulun Ubud Resort (100€ για μια κλασική σουίτα με πρωινό).


Spa… σου, μύγδαλα!
Το μασάζ εδώ έχει την τιμητική του, και οφείλετε να κάνετε αυτό το χαλαρωτικό δώρο στο σώμα σας. Η ιεροτελεστία που ακολουθούν θα σας κάνει να ταξιδέψετε σε ανώτερα επίπεδα γαλήνης, ενώ μπορείτε να κάνετε είτε στο ξενοδοχείο σας είτε σε κάποιο τοπικό κέντρο spa, σε σπιτάκια μέσα στην οργιώδη φύση – το απόλυτο ζεν δηλαδή. Ενδεικτικά, στο Ubud θα ζήσετε την απόλυτη χαλάρωση στα Lembah Spa, Como Shambala, Kush Ayurvedic Rejuvenation, και Bodyworks Centre, στο Seminyak ξεχωρίζουν τα Prana Spa, Bodyworks και Acqua Perla Spa, ενώ στο Air Panas Banjar μέσα σε πλούσια τροπική βλάστηση θα νιώσετε τι εστί μασάζ από νερό καταρρακτών και ιαματικών πηγών.


To σημειωματάριο του ταξιδιώτη
Ιδανική περίοδος για να ταξιδέψετε στο Μπαλί είναι από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ για να το χαρείτε όπως του αρμόζει, δυο βδομαδούλες είναι αρκετές. Βίζα δε θα χρειαστείτε για να πάτε, παρά μόνο διαβατήριο. Εμβόλιο δε θα χρειαστείτε, αλλά φροντίστε να πάρετε από φάρμακα τα βασικά: ένα κλασικό κιτ φαρμακείου δηλαδή και οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Η Singapore Airlines, η Scoot, η Emirates και η Qatar είναι μερικές από τις αεροπορικές που θα σας πάνε στο νησί – από 400€ μετ’ επιστροφής (Scoot).

Πηγή:in2life.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία